Select Page

Skozi leta sem se naučila, da mi boriti se, da imam prav ne prinaša mira. Miru, kakorkoli želite, da je napisano ali prebrano. Naučila sem se, da čeprav vem veliko resnic vseeno pustim, da imajo ljudje svojo. Ne trudim se ljudi prepričevat o tem kako je nekdo slab in še manj da je nekdo dober.

#Prihod

Isto velja za mene. Nekoč sem bila prepričana, da je pomembno kako te gledajo drugi. Kako izgledaš v očeh drugih. Kako je pomembno, da spadaš med druge. Zdaj pa vem, da je moje mnenje moje mnenje. Ni nujno, da ga povem na glas. Ker če kaj, mi je najbolj pomembno to, da ljudje do resnic pridejo sami. Da do tega kako me gledajo niso pomembne moje besede, ampak moja dejanja.

#PoKapetansko

Seveda imam svoje »žute« minute in imam dneve, ko si nikogar ne želim v bližini. Tudi takšne tekme imam ali čas po tekmah. Včasih pa so taki dnevi, ko bi objela ves svet. Kričala in plesala. Kot sem danes zjutraj.

#Foto

Ko sem danes zjutraj hodila po svoji poti sem se počutila tako neustrašno. In še preden sem odklenila vrata sem rekla, da je zjutraj vse tako lažje, če Maribor en dan prej zmaga.

#Preimenovan

Človek dobi novi zagon, novo energijo, voljo. Pa ni lahko se vlečt na Piramido, ko mi še ptički govorijo da bi oni še kinkali kako uro ali dve.

#KoNeUstavijoIgre

A po včerajšnji predstavi vseh, je bila zgodba, ki si jo želimo pisati zmeraj.

#MikiNiBilVesel

Bravo je ekipa, ki jo imam rada. Že od tistih pokalnih dni, pa vse do vračanja v Šiško, kjer sem gledala že tretjo ekipo na istem stadionu. Tam smo zmeraj lepo sprejeti in kadarkoli pridemo tam ni nobenih težav in tudi po srečanju je zmeraj prijetno druženje pred stadionom. Ekipa Brava je dokaz, da smo lahko z Ljubljančani mi čisto super prijatelji in da bomo te odnose ohranjali še naprej. Tudi ploskali trenerju, ki je zagotovo eden najboljših v državi.

#TudiTrenerNe

Ko pride Bravo veš, da si boš moral vse še kako prigarati. Igrajo zelo zahteven, zelo močan in zelo taktičen nogomet. Pripravljeni so na vse živo. In pripravljeni so zvito. So polni ukan in znajo trike, ki bi jih želeli poznati tudi najboljši. So dobro pripravljeni in od njih zagotovo moraš pričakovati nepričakovano. Pridejo po pike in noben jim ne bo rekel, da koga ne morejo premagat.

#NajlepšaGesta

In včeraj so pokazali zakaj so za mene oni največji nasprotnik v ligi.

#Jojo

Imajo vse in še bodo imeli. Do zadnje sekunde so bili težek boj z našimi izjemnimi fanti, ki so tudi na tretji tekmi pokazali kdo je gospodar vijol’čne familije.

#SmaOk

Jojo in Arnel sta sicer odločila tekmo, vendar nagarali so se vsi. Od mladih, do enkrat starejših, do onih vmes in še onih gori.

#Mladost

Publika je bila navijaška. Pesem je lepa. Ploskalo se je. Tudi stalo. Navijači so radi potegnili s kakšno krasno pesmijo. Parole so pokazale karakter.

#Arnel

Bila je tekma, ko smo se poklonili nedelji. Bila je tekma, ko smo hote ali nehote povedali resnico. Bila je tekma, ko smo slišali tihi glas, a ne vem če ga je kdo ravno slišal. Bila je tekma, ki je toliko povedala, a ljudje v resnici ne želijo resnice.

#ThePogled

Če kaj vem, vem to, da je za prijaznimi obrazi velikokrat veliko hudobije in zahrbtnosti. Vem pa tudi, da je za obrazi, ki se jih morda bojiš več miline in ljubezni, kot bo marsikdo sposoben dati.
Vsi smo borci lastnih življenj in lastnih misli. Vsak sam s seboj nosi težko prtljago in morda je prav, da se vsak ustavi najprej pri svoji.

#IskanjeResnice

25 let nazaj sem si želela biti raziskovalna novinarka. Želela sem iskati odgovore in pomagati ljudem z resnico. Zdaj pišem na bolj svoboden način in v mojih naslovih ni nič senzacionalnega, tudi v tekstih boste težko našli nekaj na kar bi se lahko dregnili in mi očitali. Ker nisem tip človeka, ki bi iskala neke točke v teh zgodbah, ki bi postale vsesplošna debata.

#Menjava

Govorim o dejanskih stanjih, o mojih videnjih in spremembah, ki jih želim in jih vidim. Želim, da bi videli kdo smo in kaj smo in kako je med nami.

#KončniRezultat

Kako pred tekmo debatiramo s prijatelji, tudi nogometaši in njihovimi družinami, kako se družimo na sektorjih, kako spoznavamo nove navijače, kako po tekmi še dolgo časa debatiramo, mahamo nogometašem, jih pozdravljamo in se jim tudi zahvaljujemo. Pohvalimo nasprotnike in včasih še vse tiste, ki so iz ozadja, a še kako zelo pomembni za naša življenja.

#Objem

Pred dnevi je minilo deset let odkar smo se prvič srečali po tekmi na severu. Malo nas je ostalo, a še zmeraj vemo kje je naš čas po tekmi. Po tem ko se poslovim od svojega sedeža, ga še enkrat znova fotografiram in upam, da bo zmagala resnica in se v soboto čez teden dni znova srečava. Poseben je ta moj sedež in res sem rada njegova družba. Težko razložim, a lastniki letnih kart razumejo to ljubezen do dela stadiona, kjer si najraje.

#Sreča

Bil je res večer, ko smo se naučili, da vsi nogometaši nimajo istih imen za vse. Habibi, dobrodošel pri nas. In se naučili, da je v življenju treba kdaj počakat. In bit hvaležen. Črno ali pa belo.

#Gesta

In bil je večer, ko je bil Miki po starem na rezervni klopi, po novem pa prvič v isti barva dresa in ob istem trenutku na igrišču dva brata, ki bosta še »dabl črabl« za nasprotnike. Žiga in Jan, zgodovinsko in za zgodovino. Hvala, ker sta si izbrala naš dres. Prepričana sem, da bosta skupaj še močnejša.
Vsem, ki ste prišli ob pol šestih v četrtek, hvala iz srca. Hvala vsem, ki boste prišli v Rogaško in pol upam, da popačena slika ne bo prinesla napačnih odločitev.

#Pozdrav

Včasih preprosto moraš biti objektiven. Moraš biti realen. Moraš bit iskren. Malo moraš tudi fiziko razumet. In preprosto moraš dat čustva na stran. Ta zadnji del je najtežji.
Predvsem pa mora čisto vsak sam najprej pogledat sebe. Da je lahko boljši za druge.
In morda bi ljudje nehali iskati izgovore zakaj ne, in našli odgovore za.
Nekoč me je nekdo vprašal kak se mi da hodit na vse tekme za vse to kar se dogaja.
Naj odgovorim na najbolj preprosto vprašanje kar jih je.

#Kapetana

Obožujem NK Maribor, obožujem to zgodbo. Obožujem fuzbal. In obožujem dejstvo, da lahko skupaj delamo velike stvari. Vijol’čno kri nadaljujemo čez dobih šest mesecev in vem, da bo Slovenija spet ploskala naši plemenitosti. Takrat tistih, ki so zdaj najbolj glasni, ne bo. Ampak v resnici so naša nagrada prečudoviti ljudje, ki potrebujejo našo kri, da lahko živijo. Vsak rabi nekoga, ki mu bo dal moč, da bo lahko živel. Ker včasih sami pač ne zmoremo vsega.

#BrataZgodovinsko

In prvi korak do resnice je ta, da ti prisluhnejo pravi ljudje.
Napačnih ima svet tako ali tako že preveč.

#MojNajlepši

Aja, pa dobro poglejte. Pred očmi je tisto, kar se ne vidi.
Zanj, ki me spomni, da zmorem.
S poklonom navijačice.
Ker morda pa vse vendarle ni res. ???? Ali pač? 😀
MalaMo. :*