Select Page

Le še osem dni. Zato te prosim, da pokličeš. V Center za transfuzijsko medicino. In poveš, da si zdrav in da bi rad prišel. V Ljudski vrt. Darovat kri. V Dom prvakov. Da bi rad pomagal. Da bi rad rešil življenja. Da bi rad prišel med čudovite ljudi in podaril del sebe za lepši jutri nekoga drugega.

Dragi prijatelj, sorodnik, znanec, navijač ali neznanec. Vem, da te veliko prosim. Ampak pridi. Tudi če te je strah. Tudi če še razmišljaš o tem. Prosi šefa. Zaupaj ženi. Bodi navdih prijatelju. Vzor svojemu otroku. In novo upanje neznancu.

Pridi. V ponedeljek bodo vrata krvodajalcem odprta med 7.30 in 14.00. V torek se bodo odprla ob isti uri, a zaprla ob 17.00. Ker so krvodajalci prosili. Ker so želeli podaljšan čas. Zato vam ga dajemo. Ker želimo, da najdete čas v vaših natrpanih urnikih in vem koliko vam pomeni, da pridete. Ko bi samo vi vedeli kako zelo pomembno je meni. Da podarite srce, roko, kri. Del sebe. Za druge. Ko bi vedeli koliko dni razmišljam o tem kako vam narediti dogodek še lepši, da ga ne boste nikoli pozabili, da ga boste nesli domov k svojim najdražjim z največjim ponosom. Ko bi vedeli koliko srca dam za ta dva dneva, kako zelo si želim, da bi pomagali ljudem, ki nas res rabijo. V teh norih časih, kjer je zdravje res darilo. Kjer je pomembno, da stopimo skupaj. Da zmagamo. V boju. Z vsem tem kar nas obdaja.

Zato dragi krvodajalec, mogoče bodoči krvodajalec. Hvala, ker boš zbral pogum. Hvala, ker prideš. In hvala, ker boš povedal prijateljem.
Če sem se kaj naučila je to, da je kratek korak od krvodajalca do krvojemalca.
Zato poskrbimo za svoje zdravje in pomoč nekomu, ki potrebuje del našega srca.

6. in 7. september 2021.
Ljudski vrt.
02 321 22 71 in 041 320 796
sta telefonski številki, ki si jih hranimo v telefonu za nove krvodajalske akcije.
Lepo bo vas spet videti.
Deseta bo. Deseta!
Petega septembra bo minilo deset let od prve.
In ta deseta nas spomni, da čas res hitro beži in da komaj čakam, da bomo skupaj mi.

Ne vem kaj vam lahko še obljubim zraven unikatnega darila kot to, da se boste imeli lepo.
Življenje so spomini. Življenje naj ima smisel za življenje.
Vijol’čna kri za vse ljudi.

Tista dva dneva ko Mojca…. (pa vam pustim, da stavek končate sami)


Rada vas ima.
Ponosna organizatorka krvodajalske akcije Vijol’čna kri za vse ljudi.
Mojca Pepelnik