Select Page

Ne oziraj se nazaj, bojevnik. Poberi lekcijo, najboljše potegni iz vsega in pojdi naprej. Pogumno, zagnano, mladostno. Pusti krivico, pusti jezo, pusti razočaranje. Pusti tudi vse kritike, pusti takšne in drugačne zapise, ne beri, ne poslušaj slabih ljudi, ampak se samo pogumno podaj v boj.

Verjemi v svoje sanje. Bodi prepričan, da je vsaka napaka zmaga za novi cilj. Bodi izjemen v tem, da iz napak potegneš samo noro dobre zgodbe.
Včeraj ti mogoče ni šlo kot si si želel, ampak v nedeljo je nova tekma. V četrtek spet nova. Uspelo ti bo. Ne ustavljaj se in ko sem gledala kako si s kufrom odšel proti avtomobilu, sem prepričana, da so sanje za ovinkom. Uresniči jih. Nasmej se. Bodi ponosen nase. Ker si poskusil in se potrudil najboljše kar si mogel.

Ponosno smo te čakali, bojevnik na letališču. Znova sem prišla prehitro, čeprav sem se bala, da bom zamudila. Hvala za pozdrave, stiske rok, za neverjetne iztočnice. Hvala, ker sem lahko navijačica. Hvala, ker lahko s teboj delim vse te zgodbe. Hvala, ker si naš.

Zato dragi bojevnik, pred tabo je še dolga pot. In ni prva in ni edina. Dvigni glavo, odstrani masko. Nasmej se. Bodi ti. Bodi plemenit, srčen in neustavljiv.

Krili ti bomo hrbet. Ne skrbi. Nisi sam. Pravi bomo zmeraj tu. Verjeli vate, ko bodo to vsi pozabili. A ne pozabi verjeti vase, ker zmoreš več kot si misliš. Najlepše zmage se rodijo od največjih izgub. Ne moreš izgubili, ko si prepričan, da boš zmagal. Ne moreš.

Hvala, ker si pokazal čar in ljubezen do nogometa. Hvala za ta čas, ko smo si stali z ramo ob rami in vedeli, da je v nedeljo že nov večer in prihajajo večeri za večeri.

Ponosno ti bomo ploskali, bojevnik. Ker saj veš…grb, priimek in vijol’čno srce. Kaj lahko gre tu narobe?

Naj bo jutri tisti dan, ko boš še malo bolj pogumen, še malo bolj pripravljen. In še malo bolj poseben. In pazi nase. Ker svet prinaša polno ovir, grdih besed in žaljivih ljudi. Ne poslušaj jih in se nanje ne oziraj. Boljši si od njih. In tvoja veličina te bo pripeljala daleč.

Potem pa se znova srečamo. Za besedo ali dve, za stisk rok in za vzpodbudne besede. Za nasmehe na obrazu ko sije sonce in ko ugaša dan.

Se vidimo.

Rada te ima.

Pogumna.

MalaMo. :*