Select Page

Če smo ob koncu tekme v Krškem poslušali himno bežigrajskega kluba, smo lahko minuli večer uživali pred tem v čudoviti predstavi vijol’čnih bojevnikov, ki so neugodno in vedno zahtevno gostovanje opravili z odliko.


Ko sem napisala na fb vabilo za Krško, sta se nanj odzvala samo dva. Eden je z nama na koncu šel.

Na kar dolgo in drugačno pot. Kajti najprej sem uredila »dolg« do očeta, potem pa smo res hitro prispeli do Krškega, kjer smo se veliko smejali, čvekali, iskali in na koncu ugotovili zakaj so naše tekme na gostovanjih dražje od ostalih.


Končno se je našla prijazna gospa, ki mi je pojasnila, da so samo tekme Olimpije in nas tri eure dražje kot ponavadi. Zaradi tega, ker bo pri Violah več črnih, so mi pojasnili. Pa sem jaz njej pojasnila, da nisem zamudila še nobene tekme v Krškem in da vem kako to gre. Prijazno mi je odgovorila, da jo to veseli. Poklon za gospo in želim si več takšnih.


Tekma pa…goli so padali kot za šalo. Dobesedno. Tako so padali prvi trije, da nam res nič ni bilo jasno. In glavni junak…Marcos Tavares. Kapetan je nazaj, ekipa! In to kak.


Pol pa še drugi polčas in še dva komada.
Petka je padla, čeprav smo si po uvodnem fenomenalnem začetku resnično vsi želeli sedmice.


Zraven kapetana je svojo strelsko znanje dopolnil še danes zelo vsestranski Aleksander Rajčević (čez 12 dni mu ne pozabite čestitat za rojstni dan).


Tekma je bila krasna. Res. Že po dveh minutah je bilo jasno, da bomo to težko izgubili. Fantje so od prve minute pokazali karakter, neverjetno voljo, željo in predvsem igro, ki jo imamo res radi.


Ste pred tekmo rekli da bomo razbili Krško in so se vam smejali? Razumem vas.
V odlični družbi na tribuni, kjer mi je mlad fant z nič kaj štajerskim naglasom povedal da navija za Maribor in točno ta fant se je nasmehnil, ko sem mu povedala da ima pravi okus in da mu vsaka čast za izbiro kluba. Poklon tudi vsem njegovim, ki ga pri tem zvesto podpirajo.


In ja dragi moji, v Krškem nas ni bilo 2416. Ko bi nas te vsaj bilo. Mislila sem, da bodo tribune nabito polne, ker smo navajena, da je pri njih naval velik, pa smo mi tam čakali da gremo noter in sploh ni bilo ne gužve, ne težav. Varnost je bila prijazna, njihov vodja pa občudovanja vreden v kratkih rokavih, medtem ko sem se spraševala kaj lahko jaz vse spravim še nad bundo.


Čeprav danes ni bilo pretiranega mraza. Vzdušje prijetno. Kljub vsem težavam med Violami, ki jih tak nismo razumeli, smo z njimi tu pa tam tudi mi navijali in kako noro se nas je slišalo. Teh nas par. In res če kaj, nas je bilo žalostno premalo.


Če hočete gledat Liverpool, morate na poti do uspeha tudi premagat Krško. In če hočete da je Maribor prvak, se zavedajte, da navijače rabimo tudi takrat, ko se igrajo take »male« tekme. Pa je ta videt bila resnično nezahtevna, nihče pa verjetno ni videl da so fantje resnično sodelovali kot velika ekipa.


Hvaležna še, da je končno celo tekmo odigrat tudi Matej.
Pohvale ekipe in vsem, ki ste prišli na to tak »ful nepomembno« tekmo.


Preden končam še nekaj skoraj rekordnega. Kapetanu do rekorda kot najboljšega strelca v ligi vseh časov falijo trije goli in dva do izenačenja. Kaj pravite, da bi ta rekord zrušili kar v Ljubljani oz. na derbiju doma, ker se v Ljubljani igra pokalna tekma.


Bil je res in dolg dan. Ko ob dveh zjutraj končujem te vrstice sem še enkrat hvaležna eni prekmurski prijateljici, ki ima skupaj z njenim neverjetnim fantom tako zeloooo veliko srce, ki tako spreminja svet na bolje, pa Markotu, ker je sprejel »izziv« in šel z nama po petko, pa moji zlati nogometni družini, ki naju ima tako zelo rada in je njuna prisotnost kot sonce v najhujšem mrazu.


Dolga pot domov je prišla do svojega cilja. Fantje pa so zaprli lape kritikom, ki jim te dni ne znajo povedat nič lepega.
Ponosna, še enkrat znova.
Če bi se še enkrat rodila, bi zagotovo želela, da bi me okužili z vijol’čno krvjo.


Mimogrede, ne pozabite, da se s krvodajalsko akcijo vračamo tudi drugo leto. Točen datum pa vam sporočim takoj bo lahko uraden. Da si date pravočasno v koledar in si rezervirate dopust ali karkoli, samo da bodo šefi ponosni na vaše dejanje.
Želim vam krasno nedeljo. Dosti se smejte in ne jezite ljudi okoli.
Lepo je imeti okoli sebe tako prijazne in dobre ljudi.


Rada vas ima.
Čisto gotova za danes (a bo še vseeno pogledala zdaj gole in izjave).
MalaMo. :*