Select Page

Ne spomnim se kdaj nazadnje sem bila tako ponosna na mariborske športnike.
Tri ekipe v mestu pa zadnje čase tolčejo vse pred sabo…
Dobesedno.

najlepši je…

No, naši nogometaši so malo zadremali, medtem pa jih dostojno nadomeščajo njihovi sokrajani.
KK Messer je pred dvema dnevoma sicer v Dvorani Tabor izgubil proti Heliosu, a premagal sredi Stožič Žabice in ruši pred sabo vse kar je možno. Fantje so se uvrstili celo med top štiri ekipe v državi.
Vijolčni košarkarji so dokazali kaj pomeni vztrajnost, zagnanost in ljubezen do kluba.
Pohvalit je treba še njihove drese, posebej pa še trenerja in njegov štab, ki so na tekmi celo v vijolčnih srajčkah in kravatah. Nimaš kaj, še ekipa s stajlom so.

KK Messer

Kljub temu da jim kdaj ne gre, se borijo do zadnje sekunde in nikoli ne razmišljajo o porazu. Zdi se, da imajo končno eni na mestu glavo in razmišljajo z njo do konca tekme.
Veliko sem to sezono pogledala košarke, čeprav še vedno premalo…in res, bravo ekipa za vse dosežke tako težke sezone. Ste ponos mesta in srečno na zaključku.

maskota EP-ja v košarki…

Drugi so naši rokometaši. Jaz ne vem kje so te fante skup pobrali, samo včeraj sem gledala meni najljubšo njihovo tekmo. Zaradi nogometa v Kopru sem jih zamudila proti Nemcem. Žal.
A včeraj proti Celjanom so igrali kot da so padli z neba. Vrhunsko, borbeno, na trenutke sicer malo preveč spoštovano, a na koncu so pokazali to…to kar čakam. Da je borba do konca. Do zadnje sekunde. Da se “veliko” Celje mora priklonit vrhunskemu Mariboru. Kaj sem včeraj gledala v Dvorani Tabor je bilo za dušo. Res nimam kaj dosti pojma o rokometu in se še učim. A uživam, vsako sekundo ko sem tam. Poezija, šport za dušo.

RK Maribor

Zadnjo minuto smo vsi stali. Roke so se tresle, noge so se komaj obdržale… Nad fotoaparatom sem obupala. Preprosto ni šlo. Ker bi bile fotografije kastrofalne. In čeprav so igrali izenačeno, so pokazali kako zelo so vredni. Vrata tretjega mesta so odprta in ker se seveda nogomet in rokomet prekrivata, bom zamudila še zadnjo vrhunsko tekmo doma…

Poštar Pauli-najboljši!

In potem so tukaj še naši nogometaši…
Zadnje tekme so igrali kot da so pozabili nogomet igrat. Kritik je bilo preveč, zato bom v zadnjem delu bloga napisala nekaj čisto drugačnih stvari…
Hvala Arghus, da imamo še eno novo vijolico med nami. Komaj sem jo čakala in vesela sem, da je zdrava.
Hvala Jovan za prekrasno darilo, ki je nekomu osrečilo življenje.
Hvala Miha za čisto novo kartico meni ljubega nogometaša.
In hvala vsem plemenitim nogometašem, ki smo vam navijači del življenja in ste nas sprejeli take kot smo.
Izredno cenim in sem hvaležna za vsakega posebej.
Čeprav danes ni moj dan…sem hvaležna, da ima Maribor toliko vijolčne krvi, toliko energije, toliko športa, toliko veselja, toliko zmag in predvsem želje po njih.
Tako ponosna sem tu kjer živim. Rada pridem pogledat in navijat na naše športnike, ker so ponos mesta…
V soboto nas čaka Mura…
Pozabimo na zamere in pridimo skupaj navijat na naše nogometaše…jaz še nisem obupala. Pridružite se mi…fajn se bomo imeli. 🙂
Rada vas ma Mo. :*

naj vabilo velja…