Select Page
 Danes je za navijaški svet prav poseben dan.
Pred 23 leti so se nadobudni 14 in 15 letniki dobili na tekmi proti Spartaku iz Subotice (na jugoslovanskem pokalu) in bili trdno odločeni da je skrajni čas, da ima tudi Maribor svojo navijaško skupino.
Roman jo skozi leta od dne ena vodi zelo uspešno.
Kot sam pravi, so bili vzponi in padci skozi ta leta, vendar se rad spominja samo dobrih stvari in je zelo ponosen, da je član druščine, ki čuti eno samo ljubezen.
Začetki prinašajo dejstvo, da je bilo Viol med 10 in 50. Počasi pa je ta številka rasla in rasla. 
Zdaj je rednih članov tudi do 1000, ko pa se Jug napolni, pa številka zraste tudi do 2000.
Tudi gostovanja so  poglavja zase. Številke znajo zrast v višave na kar smo navijači še posebej ponosni.
Je pa vseeno dejstvo…ki ostaja. Bit Viola, bit navijač Maribora je včasih minus, čeprav načeloma vedno iz napačnih razlogov. 
 Mediji naredijo svoje. Ko se dogajajo slabe stvari iz strani navijačev, pa čeprav samo kaka bakla, so vsi mediji zraven, ko navijači naredijo kaj dobrega ali pa jim kaj slabega naredijo druge navijaške skupine, pa jih ni nikjer.
 Viole so v vseh teh letih presegle same sebe. Navijači ure in ure garajo za koreografije, iščejo material, prevoznike, uspešno sodelujejo tudi s klubom.
Koliko dela je za njimi, so nehali štet v dnevih, vendar o tem ne govorijo radi.
Viole niso samo Mariborčani. Prihajo iz cele Slovenije in izven naših meja. Prinašajo pozitivno klimo in se trudijo, da bo vedno držalo…dokler smo živi ti nikoli ne boš sam…
Ko pogledate na jug…je vse drugače. Če ne bi bilo Juga, kakšen bi bil Ljudski vrt? Verjetno kot človek brez duše.
 Jaz sem ponosna, da sem del cirkusa, ki ustvarja ta lep Ljudski vrt in res si ne znam predstavljat tekem brez šampionov, hočemo zmago, ter vseh navijaških pesmi, ki so nastale in še nastajajo.
Danes ta blog namenjam vsem tistim, ki ste se zvrstili v teh 23 letih in ste ustvarjali to pravljico. Prepričana sem, da vam ni bilo lahko in da so vas radi ovirali na vaši poti. Konec koncev še vedno država “sanja” o zakonu o navijačih, ko pa imamo v državi kup drugih problemov, ki so večje razsežnosti ko je delanje zakona za edino pravo navijaško skupino. 
 Zato drageViole:
 -vztrajajte
 -garajte
 -navijajte
 -plešite in pojte
 -držite pokonci cel stadion
 -pridno delajte koreograifje
 -in nikoli, ampak nikoli se ne ustavite!
 Naj se vas sliši…

 VSE NAJBOLJŠE, NAJBOLJŠI! 🙂

In če mislite, da je to konec…to je šele začetek…naslednike že imajo! 🙂