Select Page
Ta vikend je bil namenjen Kopru. Mestu, ki prinaša toliko spominov, včeraj in danes pa so prišli novi, lepi, prelepi, a vendarle…ne zmagovalni.
Koprska obala.
 Kot se za tekmo proti koprskim igralcem spodobi, smo na koncu bili zadovoljni z remijem. Podpisali bi ga že pri 1:1, na koncu pa smo končali z 2:2. Eti in Marcos sta zadela in nas na severni tribuni rešila vseh “muk”, da bi bila pot iz morja morda prava žalost.
končni izzid.
 Pa grem lepo po vrsti. 
Hvala Manueli in njeni družini za vso njihovo gostoljubnost in prijaznost. Včeraj in danes so mi pokazali Koper iz vseh možnih perspektiv. In videt je krasen.
slovensko morje.
Varovali so nas tudi na morju. Če bi slučajno kdo od nas odhitel tja.
varnost.
Tekma je bila pričakovano vihrava in burjasta. Kot se za mene spodobi, me je seveda spet veselo hladilo, zato sem bila vesela, da smo malo tudi navijali (ja, nisem sedela!), da so se hladne roke ogrele.
priprave na tekmo.
 Varnosti je bilo spet kot perja, gostujoči navijači pa so s “copy-paste” naših pesmi zvenili že naravnost smešno. Manjkalo je samo še “koprske pičke”, pa bi to verjetno bil vrhunec vsega.
moja malenkost na Bonifiki/foto: Manuela G.
Njihovega vratarja smo si tudi tokrat privoščili. Le upamo, da nas je kaj razumel, saj po jeziku sodeč ni kaj vešč v znanju jezika države, v kateri biva.
“the golman”
Da ne pozabim omeniti tega, da je bil ta krog namenjen boju proti lakoti. Lepo je, da se na vse to opozarja tudi na naših nogometnih zelenicah.
začetek srečanja
Drugače pa je bilo druženje prijetno. Spet se nas je na montažni zbralo lepo število. Nismo povzročali neredov in ne, ni bilo bakle, niti ene.
Moramo pa pohvali enega našega nogometaša, ki žal ni zadel gola, je pa zadel policijski avtomobil. Prislužil si je daleč največji aplavz na tekmi.
Sicer mi ni jasno kje pobirajo domačini svoje navijače. To je bolj grozno kot vuvuzele. Žvižgajo za čisto vsako neumnost, kot da smo na baletu, ob dotikih naših nogometašev pa pričakujejo najmanj prepoved igranja naslednjih par tekmah.
Drugače pa bi rada ob koncu tega vetrovnega poročila dodala eno prav posebno fotografijo. Mislim, da besede niso potrebne…
ESS.
 In da ne pozabim…naslednjič bomo v Kopru (končno) zmagali…če ne prej, pa v naslednji sezoni. 🙂
konec srečanja.
Če lahko dodam še p.s. s vprašanjem: Kaj danes so nekateri naši vijolčni fantje dobesedno vzeli datum? 🙂