Select Page

Domžalski športni park ima prednost, da lahko marsikaj slišiš, kar ti je, če sediš višje, neslišno.

Zato tudi tokrat naslov bloga posvečam strelcu prvega gola in avtorju teh treh besed. Kar je povedal soigralcu razume samo on in tisti, ki se na stvar spoznajo točno tako kot se morajo.

Dejstvo pa je, da ta naslov res paše v to včerajšnjo zgodbo z Radomljami, ko smo 21.2.2022 igrali 22. krog, blog pa pišem na 22.

Če se lahko igramo s temi številkami in pohvalimo Roka za stoti gol v prvi ligi, za nekaj »malega« zadaj sta druga dva strelca Martin in Ognjen.

Napaka Mo. Pravilno je, da so zadeli Krona, Miki in Mudri. In to skupaj štirikrat, ker je slednji zadel dvakrat.

Čeprav po tekmi ne obožuje ravno sladoleda, je pa med tekmo pokazal kako in kaj si je vzklike Viol resnično zaslužil.

Tudi Tava the big kapetan se je po tekmi klanjal, ko so Viole vztrajale in ne nehale s petjem njemu v čast.

A gremo malo po vrsti.

Na Lukovici sem se spraševala kam te to gremo, ko sem zagledala kar nekaj čudovitih obrazov, v Domžalah pa sem se bala spet kakega potopa in morda celo prekinitve tekme.

Na srečo je dež in malo tudi sneg, le šel na drugo stran države, mi pa smo suvereno, polno volje in želje, predvsem pa zelo rutinirano, tekmo pripeljali do konca.

Mojstrovina domačina je sicer prinesla zmanjšanje rezultata, vmes so nam tu pa tam posivili kak dodaten las, drugače pa je bila tekma v vseh pogledih vseeno zahtevna in deležna vse pozornosti.

Lepo je bilo gledat vse te zlate obraze, ki so bele drese spreminjali v neprepoznavne barve in predvsem je bilo lepo videt to kar smo imeli mi kot gostje. Spoštovanje. Hvaležnost. Skromnost in garanje.

In kaj je bilo še včeraj res ključnega pomena. Publika. Navijaški skupini, krasni navijači. Malo prcanja. Navijanje. Energija. Fuzbal si je bil spet podoben.

Končno smo videli nekaj malega odtisa predkoronskega časa in zdelo se je, da začenjamo kot mali otroci spet nove korake do velikih zmag.

In če kaj, smo po zadnjem krogu spet prvi in verjamem, da bomo tam ostali kljub res težki sezoni.

Zdi se mi pomembno poudarit, da nas ni ustavil noben mraz, pa noben dež. Res v teh Domžalah mene večno tak zebe.

Ne vem al imamo res tak napačne termine, samo ne bi me dva litra vrelega čaja rešila, da bi jaz po tekmi lahko normalno šla par vrat pred press sobo in vklopila fotoaparat za nekaj fotografij.

Te so bile na tej tekmi tako enkratne, saj sem ulovila nekaj res nekaj izjemnih trenutkov sreče, ki jih bom pomnila do konca življenja. Kot tudi tiste pri hladilniku.

Tam nekje na poti domov.

Hvaležna ploskam in se vam zahvaljujem za res krasne trenutke. Tak lepo vas je bilo gledat. Že od derbija sem bila prepričana da najboljše šele prihaja. In še vedno sem prepričana, da najboljše zagotovo šele pride.

Bilo je res korektno in pošteno srečanje, polno krasnih dogodivščin. Še ob nekaj čez peto zjutraj sem se na poti na Piramido sama sebi smejala ob misli na to tekmo. Navijači živimo za tako krasne trenutke in naj trenutek ta nikol’ ne mine.

Preden končam še dve malenkosti…prva je ta, da so karte za sobotno tekmo pol ceneje. Res nimate izgovora da ne pridete.

Ker če treba navlečite na sebe skibucke pa skije pa smučarske cote, samo pridite na fuzbal.

Ne morete se zgovarjat na pct pa na kovid, lahko pa samo pridete in navijate z nami.

Po tekmi na severu naredimo še kako fajn fotografijo. Ker že sto let tega nisem naredila.

In druga velika malenkost. Še kuj zbiramo Vijol’čnega bojevnika. Lani ste res neke nore gobe jedli in verjamem, da letos ne bomo ponovili takšne vaje. Zato glasujte za najbolj srčnega in krasnega.

Čeprav zdaj imamo take pubece, da težko izbereš koga.

Samo glejte prosim široko, predvsem več plastno in predvsem tak, da se nam lanski scenarij ne ponovi.

In da morda zaploskamo še komu, ki ga ni dobil, pa bi si to nedvomno res zaslužil.

Končujem in se zahvaljujem. Najboljšim navijačem in klubu na svetu.

Komaj čakam toto soboto. Samo da se malo naspim. Pa bo že sobota. Vmes pa še kako ladjico naredite. Res rabimo tote ladjice.

Dragi prijatelji. Priite raje noter. Ker v soboto se viimo vuni.

Rada vas ima.

Brez zobotrebcev. ?

MalaMo. :*