Select Page

Na tradicionalnem Kairos pikniku smo se tokrat, bolj izjemoma, kot v navadi, dobili prvo nedeljo v mesecu.
Verjetno ste pričakovali kak blog prejšnjo nedeljo, a ste namesto tega dočakali blog iz Krškega, kjer smo premagali neugodne nasprotnike, ki so prišli iz druge lige in se v prvi nikoli ne predajajo.

Tako sta začela…

Marcos in Nina, znova na znanih mestih, pred novimi obrazi, a tudi starimi, ki smo zmeraj nekje blizu…eni z odprtimi očmi, drugi pa zvezkom, fotoaparatom in napetimi ušesi…da z vami delim še šesti del dečka z ulice, ki ga spremljate že vso leto.
Tokrat kapetan začenja zgodbo o tem kaj je Kairos kot humanitarno društvo in to moji bralci že dobro poznate.

Deček z ulice.

Pove zbranim, da s tem društvom lahko ljudem daje to, kar so oni dali njemu, ko so ga sprejeli odprtih rok in se želi Sloveniji oddolžiti za to kar mu je dala.
Omeni penino Marcos. Pravi, da je čudež v njegovem življenju. Kajti tudi Jezus je vodo spremenil v vino.
Svojo zgodbo začenja kot o majhnem dečku, ki si je kot otrok želel jesti jogurt, pa ga ni imel, kot drugi otroci. Nogomet je igral bos in njegova žoga je bila iz hlačnih nogavic njegove mame. Oče ga je strgal z ulice da se tam ne bi družil s slabo družbo. Moji bralci veste, kje so pristali njegovi prijatelji. Pol po zaporih, ostalih več ni več med živimi.

srečna nagrajenka.

V Braziliji žal ni imel druge možnosti, kot pa oditi v Malezijo. Tam nekako nogomet še ni razvit tako kot kje drugje. Pravi, da takrat ni bil dobra oseba in da je pil in delal napačne stvari. Kregal se je z družino.
In tako je ostala možnost…Malezija ali rezervna klop v Braziliji.
Spal je v sobi malo večji kot je prostor v Kairosu. Večkrat je spal na tleh. Ni vedel kaj je Nike, Adidas, niti kaj je kabelska televizija. Ni vedel niti, da obstaja svet izven Brazilije. Prihajal je iz realne revščine.
V Maleziji je spoznal Jezusa in on ga je spremenil. Nehal je piti, biti tista slaba oseba, on ga je pripeljal v Evropo. V Maribor. Spomnil se je na predstavitev penine, kakšen čudež je Bog naredil v njegovem življenju. Pravi da ga Maribor ne spoštuje zaradi njega.

Mendy z Nino.

Saj poznate tisti del…v Mariboru je bil šest mesecev, brez gola in mislil je že, da se bo moral vrniti domov. Govorili so, da saj pa ne zna igrat nogometa. Vsak dan je prosil boga  in prosil.
Veste, januarja bo osem let kar je prišel v malo lepo Slovenijo. In Jezus mu je spremenil življenje. Je upanje, da se lahko življenje spremeni. Ni pomembno skozi kakšno situacijo ste šli skozi v življenju, lahko Jezus spremeni vaše življenje. Jezus je pot. Je tista pot, ki nas vodi iz teme v mir.
Ponosen je, da ima danes družino, pet otrok in svojo prečudovito ženo. Ima ime. Jezus je spremenil njegovo življenje.

Popolno, kaj pravite?

Sporočilo njegove pripovedi je to, da je lahko govoriti, a lahko ga je tudi spremeniti. Rad bi pokazal ljudem kaj je Jezus v zadnjih letih naredil zanj. Da ni uspel zaradi svojih kvalitet in možnosti, ampak zaradi osebe, ki jo pozna, ki je umrla na križu in prelila kri, ki je odpisala naše grehe in jih odpustila. On je tisti, Jezus, ki ljudem da novi list v življenju.
On je tisti, ki lahko napiše novo zgodbo. In to ni zgodba, ki jo pišemo mi. Naša zgodba bo šibka. Lahko imamo uspehe, a ne v popolnosti.
Božja zgodba je za vekomaj, pravi kapetan.

Kaj pa nasmešek?

Prepričani smo, da je Bog tisti, ki krade in uničuje, pa vendarle ni tako. Bog ni prišel za to.
Sveto pismo pravi, da je prišel hudič, a prišel je tudi Jezus, da nam daje v izobilju. Velikokrat imamo napačen odnos z Bogom. Bog daje samo dobro. Ko je sprejel Jezusa in ga spoznal, je prejel veliko dobrega. Živi in je srečen. Veliko dobrih stvari se je zgodilo in ga spremenilo. In tega ne zna zadržati zase. Bog je dober in želi samo najboljše zate. Spremenil ga je in zato je tukaj z nami.
Pismo Rimljanom, poglavje 10, vrstici 9 in 10 pravita naslednje:
“9 Kajti če boš s svojimi usti priznal, da je Jezus Gospod, in boš v svojem srcu veroval, da ga je Bog obudil od mrtvih, boš rešen. 10 S srcem namreč verujemo, in tako smo deležni pravičnosti, z usti pa izpovedujemo vero, in tako smo deležni odrešenja.”

Mendy z nagrajencema.

Jezus samo prosi, da če ga boš priznal s svojimi usti, da boš lahko iz vode naredil vino. In imel boš večno življenje. Da boš dovolil Jezusu, da bo spremenil tvoje življenje. Zato, če želite sprejet Jezusa, naj vas to ne bo sram. Ste že to naredili?
Bog je dober in njegovo usmiljenje traja za vedno.

trije Sončki.

Božji duh se vrne domov. Takrat se v nebesih pričenja zabava. Angeli imajo zabavo in praznujejo. 
Šli smo vstran od Boga in se nekje izgubili v svetu. Zdaj nas bog vleče nazaj. In se z nami veseli…
…in tako smo se…res, po koncu krasne zgodbe poveselili.
Nagrajenki facebook nagradne igre Sari se je pridružil njen fant. 
Mendy je dres ponosno predan naši brazilski Mariborčanki in hlačke njenemu prijatelju.
Veseli smo bili vsi, siti tudi, nasmejani tudi.

miss S. 🙂

Krasen večer, ki je minil več kot prehitro v neverjetni družbi prekrasnih ljudi…
Hvala MOJ Kairos, zaradi vas imam svet na dlani…in nikomur ga ne dam…
Čudovito je bilo. Nasnidenje…zelo kmalu.
S ponosom končujem šesti del dečka z ulice in upam, da ste kapetana spoznali še bolj.
Drugič pa…bodite z nami.
Rada vas ima.
MalaMo. :*