Select Page

Tradicionalni Kairos piknik se je tudi minuli pozni popoldan odvijal na najbolj znani lokaciji Tržaške ceste.
Za vse, ki ste ga zamudili, ste res marsikaj zamudili.
Recimo to, kako osrečiš, šokiraš in predvsem Mojco pustiš brez besed. Pa čeprav se ji je glas vrnil!
Recimo to, da sem od danes naprej v čisto drugačni vlogi.

Najboljša na planetu!

In ja, začela bom na koncu…hvala pastora Leticia, pastor Marcos, celotna Kairos ekipa na mojem čelu vodij Roku in Aracely, hvala čisto vsakemu, ki sem ga danes srečala, Rokovi vrhunsko mladostni babici, vsem prijateljem, čisto vsem, ki ste prišli na piknik in če po tem blogu ne boste prišli…pol pa mislim da vam bo še samo lahko žal.
In če sem na koncu začela, bom povedala naprej konec, šele kasneje najbolj pomemben del dečka z ulice.
Ko je Robi v drugem delu prejemal dres, ki ga je prejel na navijaškem delu fb strani Marcos Tavares, so žrebali še drugi dres…pa sem se pognala v boj tudi jaz.

Mi zmagovalci!

Mešali so ko zmešani, pol pa je Sabrina roko noter dala. In izžrebala…Mene!
Gledala sem na oder, pa okoli, nič mi ni bilo jasno.
Moje ime? Saj se hecate ne? Res se hecaš ne, zdaj pa boš drugo ime povedal?
Moje ime!!!!
Objela sem pastorja, naredila fotografijo. Povedala par besed. Kaj kdo ve kaj sem povedala, razen nekih iskrenih zahval moji družini, moji Kairos najboljši družini. In ja, vem tudi da sem rekla, da upam, da bodo obiskovalci brali ta moj blog. Res upam, da ste v teh vrsticah…pa da veste kaj več, kot jaz ko sem na tem odru stala.

Rok je skrbel pa plus tri kile. 🙂

Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
In tako je, okoli 18.30 Marcos Tavares, začel svoj del zgodbe.
Kako je pred sedmimi leti in pol prišel v Maribor, oče petih otrok, žena Leticia.
Kako rad organizira piknike, ponosen na svojo humanitarno društvo, s katerim vrača Sloveniji za vso dobroto, ki jo je prijel od nje. kako pomaga društvo s hrano, oblačili, obiski zapora.
Minuli večer je razlagal kako uspeti v življenju v petih točkah.

Ko sta skupaj…je vse…pridite…prisluhnite.

V Braziliji obstaja samo visok in nizki sloj. Zato se je odločil, da bo povedal nekaj o svojem uspešnem življenju.
Poudaril je, da je Bog njegov šef.
Ko je prišel na preizkus sem, ni kazalo dobro.
Brazilec nima pojma, so govorili.
A stvari so se spremenile…drastično.
Ključi uspeha:
1. KAJ ŽELITE?
Želite preveč stvari, pa nobene prav. Ali pa sploh ne veste kaj bi radi. Določite si kaj želite.
Marcos je včasih raje ostajal doma. Gledal je nogomet. V srcu je začutil, da bi rad bil igralec. Morate imeti definiran cilj. Ko bodo prišle težke situacije, se boste ustavili in ne boste dosegli želenega cilja. In če to ne bo šlo, boste počeli pa pač nekaj tretjega. Na koncu pa ne boste dosegli čisto ničesar. Ni načrta B in C.

Pastor!

Marcos je velikokrat šel skozi stiske in težave. Vendar je v sebi točno vedel kaj želi. In to je bil njegov prvi korak. Naredite si seznam kaj želite za svoje življenje, potem boste videli katere stvari so za vas pomembne. Le pazite, da se ne zgodi…iluzija.
2. ODLOČITE SE KAJ BOSTE PLAČALI?
Če želimo nekaj doseči, se moramo žrtvovati. Nič ne bo padlo z neba. Marcos poudarja, da je Kristjan, verjame v angele. A mora narediti svoj del, da mu bo Bog pomagal. Plačati mora ceno tega kar počne. Pri 13tih je začel živeti za sebe, pol tribuno stadiona. Večne težave je imel s težo (vaga ni vredu. :)). Moral je plačati ceno za to, da je danes tako vrhunsko dober igralec Maribora. Žal ne more jesti vsega, kar bi želel. Za namen, ki si ga je določil za svoje življenje. Sam si kupuje vitamine. Najt mora vsak prava sredstva, da je boljši. Če boste naredili več kot zahteva tržišče, boste uspeli.
3. TRENUTEK KO PLAČAMO CENO.

Kapetan!

Pripravljeni smo na to ceno. Ne govorite jutri, da boste nekaj naredili, ker tega zagotovo ne boste naredili. Na primer, da boste začeli s kakšnim tečajem, da boste shujšali in podobno. Nekdo, ki si želi nekaj narediti, naj to naredi takoj. Ker če reče jutri, tega jutri zagotovo ne bo naredil. Pravi, da kot Kristjan, verjame, da nam je Bog dal moč na zemlji. Če se odločiš, da boš to naredil, noben ne bo tega spremenil. Samo sami sebe lahko spremenimo in nihče drug. Znotraj sebe moramo verjeti. Negativne misli povzročajo težave. Misli kot so…ne morem, ne znam, ne smem. Znotraj sebe postavljamo omejitve. Spremeniti moramo način razmišljanja. Danes je dan, ko bomo nehali čakat na spremembe in bomo sprememba. Ko boš začel pozitivno spreminjati sebe, se bo vse dejansko tudi zgodilo.
4. ZAUPAJ VASE.

Moja zlatika!

Tudi Marcos je nekoč izgubil zaupanje vase. Pri sedemnajstih, koje bil prvak in za svoja leta dobro zaslužil, je izgubil zaupanje vase. Igralci so bolj zaupali vanj, kot je on sam v sebe.
Zaupanja ne dobimo, mamo ga. Zaupanje prihaja iz nas samih. Če ne zaupate vase, lahko pride največji motivator, pa še vedno ne boste uspeli, saj je vse v vaši glavi. Problem nastane, ko ne vemo kaj so naše kvalitete. Dve tekmi s Čelsijem. Poznate razliko? Pa ne govorimo o rezultatu.
Zaupanje znotraj nas. Ko pridejo situacije, morate zaupati samo sami sebi. Ti si zmeraj ista oseba, nisi? A situacije so različne. Včasih so stvari dobre, včasih ne.
Povedal je, da je bil po tekmi z Astano zelo žalosten. zelo žalosten, saj v evropski fazi tekmovanja še nikoli niso tako hitro izgubili. Vendar zaupanje se ni spremenilo. Zaradi tega ni slaba oseba ali igralec.
Dotaknil se je tudi Domžal. Zaupal je sebi, da bo dal gol. V tistem trenutku je Maribor potreboval točno to. Želel je biti na tej tekmi, in pomagati (bil je namreč rahlo poškodovan).
Kolikokrat v življenju se skregamo, potem pa izgubimo zaupanje, ker imamo določene cilje in želje.
Zapomnite si te besede:
TI NISI TO KAR DRUGI GOVORIJO O TEBI!
Marcos ne bere forumov. Ve kdo je. Bog je tisti, ki mu pomaga. Ve tudi, da ne glede na slavo, ostaja ista oseba. Ne bo spremenil svojih lastnosti. Ve, da imajo nekateri ljudje o njem negativno mnenje, a on vendarle dobro ve, kdo on je.
5. VEDNO NAREDI VEČ KOT TO KAR JE BILO DOGOVORJENO.
Marcos pravi, da je to pot do uspeha.

Robi. Zmagovalec navijaškega dela.

Kasneje so sledila vprašanja…
Kako si je povrnil zaupanje v sebe…
Veliko je imel težkih trenutkov, a je spet kmalu dobil spet zaupanje v sebe. Veliko je jokal. A pomagal mu je Jezus Kristus. Skozi branje svetega pisma, ki govori, da smo vsi več kot zmagovalci. Bog mu daje moči in ne Jezus. Sveto pismo tudi pravi, da nikoli nismo sami. Sveto pismo tudi govori o veri, ne o religiji.
Zakaj je tukaj, je našel v svetem pismu. Kaj Bog želi, da naredi. Želi, da razumemo, da smo božji otroci, da je on božji sin, da si je Bog ustvaril nebesa zase, zemljo za ljudi. Da nam je dal avtoriteto. Ko se je zavedal vsega kar piše v Svetem pismu, si je povrnil spet zaupanje vase. Počasi je prišlo v njegovo zavest. Slabe besede ven, saj Bog govori same lepe besede. Ko je to ponavaljal, je vse ostalo prišlo samo do sebe.
Se spomnite slavne majčke Jezus je pot?
Moje vprašanje je bilo na temo kopačk, ki jih ima in imajo prav del iz svetega pisma. Če vas zanima kje je to, mi javite.
In dejansko je bila zgodba taka, da ga je Jezus potegnil s tal. Zato je svojo slavo hotel dat njemu. Pravi, da ni sam postal kapetan, ampak da mu je Jezus pri tem pomagal. Pomagala sta mu Jezus in njegova žena.
Ko je dajal gole, ni hotel dati vedeti, da je samo on zaslužen za to. Zato je imel majčko “Jezus je pot.” In to je zmeraj pokazal v kamero. Kakšno leto in pol je fifa spremenila pravila, da nihče ne sme imeti pod dresom verske in politične vsebine. Zato se je, kako res neverjetno, ta napis znašel na njegovih znanih Adidasovih kopačkah.
Pravi da ga po karieri čaka delo Pastorja, da bo delal seveda šolo za trenerja, a o tem delu sploh ne razmišlja. Da bi mogoče raje bil direktor, kot pa trener.
In ja, če se sprašujete kdo je največji “krivec,” da je pristal v Mariboru?
Njegovo ime je Nilton. Verjel je vanj, mu povedal, da je v Mariboru mesto napadalca in tako je prišel…
In veste kaj…

tako je Sabrina čakala na žreb

…kot pravi sam: “Nočem več oditi od tu.”
In to je dejansko najboljša odločitev kar sem je slišala zadnje čase.
Potem pa je sledilo ogromnoooooooooooo hrane, ogromno krasnih ljudi, prijaznih besed, smeha, dobre volje, prijaznih pogovorov.
Srečna med najboljšimi ljudmi na svetu.
Hvala čisto vsem, ki ste prišli na ta piknik, hvala vsem, ki ste se družili z nami, hvala SABRINA!!!!!!!!!!!!
Aj lov ju al. :*
A nekoga še posebej nosim v srcu svojem.
Kjerkoli že ste…hvala za krasen popoldan, večer…lepo je da vas imam.
Nisem si mogla boljšiih ljudi želet v svojem življenju in hvala ni dovolj.
Iz srca vas ima najraje na svetu.
MalaMo. :*