Select Page

Kaplje padajo z neba in piha, da kapuca odhaja v svojo smer, ko hitim z mbajkom na kosilo.

Zmeraj zvesti.

Seveda še grmi in sprašujem se kakšno vreme me čaka čez eno uro, ko bom hitela proti stadionu gledat mojo Branko, ki se bo borila za jurja in mojega Svena s prijatelji, ki ga čaka zaključek nogometa preko NK Maribora. In to vseh 15-tih osnovnih šol.

Z mojo Regino. ?

Stopim iz Alfa in piha. Normalno. Že od petih me je neslo na vse smeri, naj slabih 12 ur vreme ne razočara.

G. Krznar, človek s tako izjemnim srcem.

V resnici mi je vseeno za vreme. Če me poznate, veste da zgodaj vstajam in ni bilo vremena, ki bi me ustavilo. Mogoče led, pa še to za to, ker se ledu res bojim.

Ja, imeli smo vijol’čna vrata.

Kljub temu, da sem delala tri hokejska prvenstva in smo imeli skupinsko fotografiranje zmeraj sredi ledne površine. Nikoli (na srečo) nisem padla, sem pa že dolga leta nazaj prav v prostorih ledne dvorane spoznala njo.

Potrebuje ta fotografija besede? Mislim da ne.

Danes je že moja Branka, takrat pa sva bili sodelavki, ki sva si pomagali skozi čudovito hokejsko prvenstvo. Izjemna ženska, ki je vmes zamenjala karierno pot, a kot njen mož, ostala zvesta hokeju.

Moj prijatelj Sven s prijatelji.

Tu pa tam pa jo pot zanese v Ljudski vrt. Vijol’čno smo pač vsi okuženi, malo nori, a taki smo.

Kaj pa veselje?

Ni čudno, da se je prijavila na akcijo Radia City z imenom Gol za jurja in bila izbrana. Kot edina ženska med ostalimi devetimi moškimi.

Handa med zlatimi otročeki.

Zagotovo z največjo podporo na tribuni, čeprav ni zmagala.

Branka, kraljica med kralji nogometa.

Pomembno je sodelovati in Branka je to opravila z odliko.

Zmagovalec Aleš.

Njena volja, zagnanost in še trening dan prej je dokaz, da je želela pokazat moč ženske noge in zaslužen aplavz je bil za to kako izjemno je dala vse od sebe.

Velik aplavz za Zavod 13.

S polovice je zadel samo eden. Aleš.

Moj stric med angelčki ploska tem izjemnim ljudem.

Izkazalo se je, da je Aleš eden tistih, ki se z nogometom ukvarjajo že leta in da je nedolgo nazaj gostoval v Ljudskem vrtu, jutri pa njegov klub praznuje okrogli rojstni dan in igrajo, se razume, proti NK Mariboru.

Zmagovalec z OŠ Bratov Polančičev.

A preden so vijol’čni fantje igrali to prvo prijateljsko srečanje pred novo sezono, so v Ljudskem vrtu gostili prav posebne goste.

Jojo v Domu prvakov.

Več sto jih je bilo. In bilo so polni otroške nagajivosti, iskrenosti in veselja.

Prihod na igrišče.

Preden so dobili zaslužen sladoled, so najprej dočakali mimohod za vse nas na tribuni, potem pa jih je čakalo streljanje na gol.

Prvi postavi, prvič.

Z vsake šole je tekmoval po eden, zmagovalec pa je prišel iz Osnovne šole Bratov Polančičev. Zmagovalci so bili vsi in njihove gole smo pospremili z velikim aplavzom.

Prvi postavi, drugič.

A največji aplavz je sledil malo kasneje. Nogometaši NK Maribora so se namreč pomerili z enajsterico teh otrok. S sodniki, kapetanoma, vse po pravilih.

Pozdrav nasprotniku.

Dokler niso postopoma bili na igrišču prav vsi otroci in premagali ekipo 4:1. Edini gol za prave nogometaše, ko je je rekel naš Sven, pa je zadel Marcos Tavares.

Kapetana.

Bila je res čudovita tekma, polna smeha, navijanja, pozitivne energije. Bilo je res tako zelo, zelo lepo.
Pristna energija vseh treh tekem je bila tako nalezljiva, prijetna. Navijali smo za vse. Vsem smo želeli gole, vsem smo želeli sreče, smeha, zabave, vsem smo želeli, da si uresničijo sanje, ko so na sveti travi in dajo ta prelep gol ali pa samo preprosto uživajo v igri.

Ronaldo je reko v drugo smer.

Bili sta slabi dve uri, ki ju nikoli ne bomo pozabili. Ker smo bili skupaj, ker smo se imeli radi, ker smo lahko zaploskali vsem tem otrokom, ker smo mahali, ker smo se smejali. Ker smo bili vijol’čna družina, ki je res nima vsak.

Golman. Poklon dečko.

Hvala vsem sponzorjem, ki ste to omogočili, hvala Klemen Kosi za prelepo gesto in hvala vsem, ki sem vas srečala na vaši poti. Hvala še Igluju za zmeraj prijaznost in ustrežljivost in Mbajk, da imam čudovito prevozno sredstvo tudi domov.

Marcos je igral kar s kamero.

Bil je prelep popoldan. In če sem začela z vremenom. Pa naj še tako končam.

Lepi Max je osrečeval otroke.

Lepo je zahajalo sonce, ko sem se počasi poslovila od čudovitih trenutkov našega lepega centra mesta.
Prijatelji, hvala za vse. Denis, Regina, Sven, Vesna, Davor in na koncu še Tadej.

Skupinsko fotografiranje.

In seveda ena in edina…Branka. Ponosni smo, da te poznamo. Pogum, ki naj bo nalezljiv. Se vidi, da si v hokejski družini doma.

Eni so šli na ramena.

Ko boste kdaj iskali smisel…se spomnite, da je skrit v majhnih nogicah, ki lovijo pot do gola…da ga zabijejo Ažbetu Jugu.

Skupinska je uspela.

In to se pač ne zgodi vsak dan. In tudi vsem ne rata.

Zlati fant po imenu Sven. Mojca te rada ma. ?

Z ljubeznijo.

Selfi je tudi uspel.

Naj bo cela sezona tako polna ljubezni.

To sem jaz, če me slučajno še ne poznate. Mojca.

MalaMo. :*