Select Page

Ne vem kak ste vi kaj, ampak jaz sem ponosna na te pubece, fante, nogometaše.
Še enkrat znova so dokazali, da so borci, da se znajo kosat z velikani in da so dostojen tekmec vsakemu, ki jih srečajo na evropski poti.
Še enkrat krasen prvi polčas z golom Rudija ob koncu, drugi polčas čisto druga zgodba. A z borbo in posamezniki, ki morajo toliko dol požret, danes pa so se borili do zadnje sekunde.

Tekmo, ki smo si jo zvesti prijatelji skupaj pogledali kar v Astoriji je minila brez prekinitev, s kratkim zamikom, vedno prijetnim komentatorjem Dejanom. Zdravo prehrano in meni ljubo Radensko.

Luštno smo se imeli. Prijetno je bilo. Ljudje niso bili hudobni, veseli so bili gola, niso žalili, niso bili nesramni. S spoštovanjem so gledali tekmo in prav zaradi tega je bil ogled še bolj prijeten.
Ker je bil Rosenborg pretežak nasprotnik, jim je treba čestitat za napredovanje v play off Lige prvakov, nas pa čaka play off Lige Evropa. Veselim se obeh tekem.

Tako bomo zdaj vandrali po dveh evropskih tekmah v četrtek, prvenstvo od naslednjega tedna premikamo na nedelje.
Jaz sem hvaležna. Še enkrat znova. Energiji plus, da nam je omogočila prenos, ki ga ne omogoči nobena tv postaja. Za te krasne tekme, za ta krasna druženja. Za prijatelje, s katerimi lahko gledam tekme, s katerimi lahko konstruktivno debatiram o tekmah. Predvsem pa sem hvaležna, da je nogomet doma v Mariboru. Da smo prestolnica krasne nogometne zgodbe.
Te dni komaj čakajo, da uničijo vse kar jim pride na pot. Te dni so prijatelji prijateljev postali sovražniki in vsak se je našel v tekstu, ki verjetno sploh ni napisan zanje.
Želim si več ljubezni. Spoštovanja. In to, da smo skup eno. Ko mož pa žena. V dobrem in slabem. Vijol’čna družina smo. Če hočemo uspet, moramo skupaj stopit, bit kot eno, ne pa da smo eden proti drugemu. Te dni je pomembno, da naredimo en močan zid in se borimo in matramo do konca. Ker zmoremo in znamo.

Še vsaj dve evropski tekmi imamo. In eno od teh dveh šest dni pred krvodajalsko akcijo. Kako dobro in kako noro je pravzaprav lahko to?
Zato pridite zaploskat fantom na letališče, potem se vidimo v Celju v soboto zvečer.

Čez 22 dni darujemo kri. Povejte prijateljem, znancem, neznancem. Povejte prijateljem, da že osmič darujemo kri in da želimo pomagati vsem, ki nas potrebujejo.

Do sobotne noči pa le še…imejte se radi, več se lubčkajte, objemajte in predvsem spoštujte.
Če želite, da so ljudje do vas prijazni in čeprav morda na prvi pogled niso, bodite vi tisti, ki ste jim vzgled.
Na nočno snidenje.
Rada vas ima.
Tokrat čisto kratka.
MalaMo. :*