Select Page

image5blog51

Preprosto obožujem Piran. To je moja ljubezen, moja sprostitev, moja energija.
Žal mi predvsem denar onemogoča, da bi ga videla bolj pogosteje in v njem prebila več časa, kot bi si želela.

image1blog11
Včeraj je bil spet eden tistih dni, ko sem lahko par ur pred tekmo preživela na tem čudovitem koščku slovenske zemlje. Našem, prečudovitem, tako malem, a z velikim srcem in ljubeznijo.

image2blog21
Moj Piran.
Pravi prijatelji me vedno vprašajo, če grem pred tekmo s Koprom v Piran. Potrudim se, da pridem vsaj enkrat na leto, če je to le mogoče, a velikokrat žal ni.

image3blog31
O Piranu ne bom razlagala kje mi je kaj všeč in kaj ne.

image4blog41
Sem pa včeraj prvič v življenju stopila na njegovo obzidje. Noro, ko prideš na vrh.

image6blog61
Premagala sem strah pred višino in stopila na stolpe. Ko sem prišla gor s tresočimi nogami in prehitrim bitjem srca sem se zavedala, da tega pogleda nikoli ne bom pozabila.

image7blog71
Čeprav zmeraj ko pridem, grem do cerkvice, pogledat valove in Tartinija.

image8blog81
Na Piran me vežejo moji redki otroški morski spomini. Nisem imela kaj dosti, ko sem bila deklica in predvsem nikoli nisem bila nikoli kaj pretirano navdušena nad globino in morjem. A ko sem bila majhna, sem kar nekajkrat videla Piran tako da smo se peljali do Kopra z vlakom, potem pa nas je bus pripeljal do Pirana, kjer smo imeli teh naših deset dni.

image9blog91
Mogoče je v teh časih, kjer ljudje rinejo v neke oddaljene kraje, da bi bili srečni na dopustu nekaj čudnega, jaz pa sem še vedno neizmerno zaljubljena to v čudovito mesto slovenske obale.

image10blog101
Bil je dolg sprehod, to včeraj. Pot pa neizmerno pestra, čudovita in sproščena. Tako malo oblačkov, rahlo je pihalo in tukaj ne bi moji frizuri pomagal niti tri vremenski Taft.

image11blog111
In ko se človek naje, s pogledom na obalo, ko pogleda to širino morja, zmoči roke v slano vodo, da vidi če je občutek še enak, najde spominski kovanček, se pred odhodom ustaviva še pri mojstru glasbe. Malo je ovit.

image12blog121
Deklina deli letake za ogled Pirana. Izkaže se je da je Mariborčanka in da sploh ne ve da se bo čez slabi dve uri par km vstran zgodila nogometna tekma. Njenega mesta. Bo poklicala prijatelja, zagotovo je prišel na tekmo.

image13blog131
Posloviva se od Pirana in se z brezplačnim busom pripeljeva do garažne hiše.

image14blog141
Odnesla bi vonj s seboj, pravim. Oblačila bi vrgla na obalo, da se navežejo tega čudovitega vonja, ki ga bom tako pogrešala. To energijo, to moč, ki jo nosi obala, to mesto, ti ljudje.

image15blog151
Še vedno je preveč pločevine v mestu. Turistov pa tokrat ni bilo tako malo.

image16blog161
Le na obzidju se na srečo nismo gužvali, tako da smo lahko uživali v razgledih in se smejali zadnjemu poletnemu soncu in se nasmehnili jeseni.

image17blog171
Priti v Piran je kot odpret knjigo spominov in se zavedati, da kot otroci nismo imeli veliko…imeli pa smo tiste skale, tisto štengo v morje, imeli smo slaščičarno, kjer smo pridno zbirali kepice za želodčke, imeli smo tisto malo…ki je bilo za nas dovolj. Da smo se lahko pohvalili, da smo videli morje in da nas deset dni ni bilo doma. Nismo zahtevali dosti. Le čevlje za v vodo, da te ne popikajo ježki, pa še te sem hitro izgubila. In predvsem smo si želeli biti otroci. Na luftu, med ljudmi. Noret, kričat in se imet fajn.

image18blog181
In ko sva mijadva tako postopala po teh lepih ulicah…sem se zavedala da ustvarjava nove spomine…in se bova čez par let vrnila in bova rekla…tukaj je vse postalo čisto drugače…in tukaj bo nekoč še vse drugače in tukaj, v tem mestu, kjer je doma mir…upam, da enkrat se vse spremeni…za zmeraj.

image19blog191
Hvala, Piran, hvala ti in se vidiva. Obljubim da se ti znova nasmehnem tako kot zmeraj.
Se beremo.

image20blog201
Rada vas ima.

image21blog211
MalaMo. :*

image22blog221

image23blog231