Select Page

Ne vem kaj ste vi pričakovali pred današnji tekmo, jaz sem si samo želela, da utišamo Knape, ki so po tekmi prejšnjo sredo pričakovali napredovanje. 

začetek.

Verjamem, da je bilo med nami tudi kaj njihovih navijačev, na njihovi tribuni pa žal ni bilo videti nikogar.

Tekma dveh različnih polčasov je vsem navijačem imela kaj za pokazat.
Poudarit je treba, da smo zmagali popolnoma zasluženo.

lepa grafika.
Prvi polčas je bil v znamenju nekaterih “pipekov”, predvsem pa številnih padcev, ki jih nihče ni razumel. Zmagal mi je Knap, ki je skočil z Marwanom, niti dotaknila se nista, on pa je pado ko klada in se zvijal, kot da mu dečko naredil kdo ve kaj. A to je bil samo en delček vsega, kar se je dogajalo. Naši nasprotniki so do prvega gola objemali našo travo, kot da so jo pogrešali od zadnje tekme. Niti malo se niso trudili, da bi kaj napadali, važno je bilo, da so zavlačevali tekmo in držali rezultat, ki bi jih peljal do polfinala.
Malo smo zmrzovali, se dosti smejali, predvsem pa smo si naredili tekmo zabavno.

lomili so naše.
In napovedali pravilno. Kak je Marwan zabil svoj prvi gol za Maribor, se je zadeva čisto spremenila. Padcev ni bilo, nekatere stvari so še vedno šle nazaj, ampak počasi smo se premaknili v pravo smer. Dare je dvignil narod do konca, Marcos pa jim je zadel še zadnjo rano na poti do uspeha.

Matej.
Tekma, kjer smo zgrešili nemogoče, kjer se je naš Matej (eden od dveh otrok mariborske nogometne šole na igrišču zraven Elvedina, ki je vztrajal do članov) v vratih Rudarja reševal vse mogoče, je bila zanimiva. Ljudem je bilo vroče in toplo pri srcu. Imeli so kaj videt. Pestro, na trenutke dih so jemale akcije, ki so bile res razred zase. Tekma se je prelevila v pravo igro in bilo je pestro in čudovito. 
Res smo uživali in vsi, ki smo prišli smo imeli kaj videt.

pred prvim golom. padali so.
Pustimo publiko, ki laja za vsako neumnost, v ovega revčka od sodnika, ko sploh ni vedo kak naj sodi, izgubil se je sam s sabo in upam, da se je našel na poti domov.
Drugače pa smo se imeli res super.
Če res dobi vsak to kar si zasluži, če se res vse postavi zmeraj vse na svoje mesto, če res vsak ljubi to kar mu je namenjeno, če je res vse slabo za nekaj dobro, če je res vse z nekim namenom, če je res vse to…pol je bila ta tekma z vsemi okviri točno to.

četica.
Postavilo se je vse tako, kot je moralo bit.
Ko je Urša šla slikat svoje varovance, je padel drugi gol…in mi naredila krasno fotografijo.
In ko smo ob tretjem spet dihali in si želeli še tri, smo vedeli, da smo v polfinalu.
Bilo je težko, a prigarano, zasluženo.
Res je bila borba, proti vsem kar je bilo možno se borit.

ena.
Rezultat je krasen, strasti so se pomirile, naše fante smo pozdravili, podebatirali še s kakšnim Knapom, videli še kakšno živo legendo Maribora, ki zdaj dela v Velenju in se tudi tokrat pomudili z našim Matejem. Vedno smo ponosni na fante, ki so na tak ali drugačen način igrali za nas. Matej, Elvedin, Leon in še kdo, ki ga ne poznam ali sem ga pozabila. Konec koncev tudi Mate in še kdo se bi našel.
Radi vas imamo in vas spremljamo po drugih klubih in ste nam v ponos.

dva by Urša.
Ponosna pa sem seveda na naše fante, ki so utišali tiste negativce in znova bom lahko šla po ulici in mahala dvomljivcem, ki so rekli, da ne bomo uspeli. In predvsem tistim, ki spodrsljaje gledate kot tragedijo in mene kot preveč sanjavo, nerealistično in predvsem na pravi strani.

tri.
Hvala vsem, ki ste z nami, v dobrem in slabem, vsem tistim mali kužkom, muckom in vsem tistim, ki imate radi ta klub. Tudi ko bomo zmrzovali, v dobrem in slabem, zmeraj vas bomo imeli radi. 
Jutri bo en pomemben dan. Res upam, da se vidimo v soboto.

Do sobote.
Rada vas ima.
MalaMo. :*