Select Page

Vsi, ki ste do zdaj brali dečke z ulice veste, da se vsaj enkrat na mesec dobimo na druženju v MiKairosu na Tržaški cesti 23, kjer dobro papcamo, se družimo, smejimo, slikamo in se učimo.
Postajamo boljši ljudje in se učimo od najboljšega.

Kostanjev piknik.

Tokrat smo, preden smo se lotili kostanjev, ki smo jih včeraj nabirali nekje v šumi tam gori v nekih bregih, znova prisluhnili dečku z ulice.
Nadaljevanje zgodbe Marcosa Tavaresa v tem blogu. In če ga boste dobro prebrali, boste ugotovili, da je to več kot zgodba.
To je učenje za življenje.
Uživajte v branju.

Zgodba…

Kapetan nam je tokrat znova pripovedoval kako smo lahko uspešni v življenju.
Saj večina vas delček njegove zgodbe že pozna.
Porto Alegre. Spanje na tleh. Denarja za hrano ni bilo. Za večerjo kak keks. Sestradan je kdaj dobil kakšno polovičko paradižnika s soljo, ki mu ga je predlagala mama.
Meso in coca-cola sta prišli veliko kasneje. V sredo so bogati dobili te stvari na mizo. On ne.
Igral je v brazilski reprezentanci.
A nekega dne je skoraj obupal.
Dokler ni postal trden vsak dan in si postavil želje in cilje.
Ponosen je, da igra v Mariboru, kapetan z največ goli najtrofejnešega kluba.
A zasluge zmeraj pripiše njemu. Osebi, ki mu je spremenila življenje. Jezus Kristus.
Poudari, da sam ne bi zmogel imeti tako krasnega življenja, prečudovito ženo in neverjetne otroke.
On, ki ni imel denarja. On, ki je igral včasih bos. On, ki si je včasih kopačke sposodil in dal spredaj vato, ker so mu bile prevelike. On, ki mu je nekoč šlo vse narobe.

…pozitivna energija…

Ponosen, da je z nami tukaj, nadaljuje svojo zgodbo.
Pri 19tih izkušnja z Malezijo. Za njim pride žena mesec dni kasneje. Zaradi pomanjkanja znanja angleškega jezika izgubi 4 kilograme. Zahvali se Bogu, da je z nami.
V današnji zgodbi bo govora o treh točkah. Telesu, duši in duhu. Da bi bili popolni moramo biti v harmoniji z vsemi temi tremi.
Naše telo nadzira naša duša. 80 odstotkov bolezni človeka povzročajo naše misli. Preden torej premaknemo roke, moramo razmisliti. Misli kontrolirajo telo. Če mislimo, da bomo bolni, če tudi smo zdravi, bomo zboleli. Srečne misli so tako srečen človek. Naše telo torej nadzirajo naše misli in duša.
Zavedajte se, da duša in duh nista isto. Duša so naši občutki, čustva, misli. Duh pa je nekaj čisto drugega.
Njemu je uspelo šele takrat, ko so bili v harmoniji vse tri te pomembne točke.
Želel je obupati. Samo domov je želel, ko je bil v Maleziji. Ne, ni želel več igrati, kljub temu, da je bil pri 17tih prvak Južne Amerike. Bil je res dober igralec. A prišli so trenutki, ko v to ni bil več prepričan. Takrat je bila malezijska liga trikrat slabša od slovenske, on pa ni uspel dat gola. Padal je v njegovi zgodbi o nogometu. Telo je reagiralo s čustvi in mislimi. To vse je bila duša.

…avtor življenja jo je napisal…

Naša duša, naše misli. Imamo zavestni in podzavestni del. Vse to kar vstopi v naš nezavedni del, vstopi tudi v naš zavedni del. Zavedno pa pride v telo. Kako se oblikujejo naše misli. Vse kar smo do danes doživeli, vse izkušnje v naših življenjih so v nezavednem delu. V tem, kar smo danes. Njegova duša se je izoblikovala iz izkušenj iz Brazilije. Če bi se rodil tukaj, bi bilo vse čisto drugače.
Vse kar pride v našo podzavest, kaj vse so nas naučili. Vse reakcije  so posledice naših izkušenj. Velikokrat so izkušnje dobre, a tudi slabe. In ker doživljamo slabo, slišimo slabo, so tudi tudi naše misli slabe in negativne. Zato tudi ljudje tako reagirajo. Velikokrat pridejo v prijetno dušo. So ljudje, ki si povzročijo še več težav.

Janez, 14:6

Kako spremeniti naše misli? To je vprašanje, ki si ga moramo zastaviti sami. Ali so naša čustva, misli, duša v harmoniji? So dobri ali slabi?
In ko je sam dojel, da mora imeti harmonijo, se je stanje začelo spreminjati. Vedeti moramo kdo mi smo. Človek. Če bi človeška bitja poznala vse tri točke, bi bil svet popolnoma drugačen. V svetu imamo vojne, tatvine, prostitucijo, družbene težave. Nismo se naučili kako imeti harmonijo. V svetu je toliko lakote. Človeškemu bitju ni uspelo doseči, da bi bil svet prijeten.
Obstaja ena knjiga. Napisal jo je avtor življenja. Kot je avtor mikrofona dodal navodila, pravila za uporabo, da bi vedeli kako ga pravilno uporabiti in ga imeti čim dlje časa, tako je tudi knjiga življenja.
Avtor življenja je napisal pravila življenja. Tisti ljudje, ki jim sledijo, tisti razumejo kako živeti prijetno življenje v harmoniji. Zato človeško bitje brez knjige ni funkcioniralo.
Mi ne uspemo doseči popolne harmonije. Moramo spremeniti svojo podzavest.
Ko se računalnik okuži z virosom, ga damo na servis, spremenimo programe, popravimo.
Tako so naš svet okužili virusi. Govorimo napačne stvari, delamo napačne stvari, kričimo. In za vse to krivimo druge, a virus je še zmeraj v nas. Kot so v računalniku nekateri stari programi, so tudi v nas stare stvari. Nekateri stari programi so vredu, nekateri ne.

Veliki žreb.

Kateri program je zdrav za človeka in bo dosegel harmonijo?
Odpremo knjigo avtorja življenja in počasi z branjem začne vstopati v našo podzdavest. Kdo smo in zakaj smo na svetu. Več kot bomo brali, boljši bomo. Harmonija se bo začela stikati s tem, da bomo začeli premikat zavest. Duša, ki je bila obupana, misli se začnejo spreminjati na boljše.
Marcos ima danes boljše življenje. Ko je začel spreminjati svoj program, ni bil več bolan, ampak je ozdravel.
Naša duša mora biti spremenjena. Ugasniti moramo kaj smo se do danes naučili. Človeško bitje nima moči. A moramo močno razumeti misli, da bi planet živel v prijetni harmoniji. Avtor življenja ima to moč, da spremeni naše misli. Duh mora bit povezan s tistim, ki ga je ustvaril. Naš duh je prišel od gospodarja duhov. Če naš duh ni povezan z gospodarjem duhov, potem naš duh ne bo popoln in ne bo v harmoniji. Našemu duhu bo nekaj manjkalo. Naš duh, duša in telo. Telo nadzoruje duša. Zamenjati je treba programe v duši. Kako lahko imamo duhovno življenje? Povezava duha in gospodarja duhov. Ker smo mi duhovi, zato človek išče veliko religij. Človek išče delovno bitje. Tudi človek je sestavljen iz duha. Povezati se moramo z resničnim gospodarjem duhov. Vedeti moramo zakaj je gospodar duhov ustvaril duha. Če imamo povezavo s povezavo duhov, če bomo razumeli razmerje z Bogom Svetega pisma, potem bomo lahko nehali iskati druge duhove, kot so karte in vedeževalci. Tudi za njimi obstajajo določeni duhovi. Potem bomo tudi mi v harmoniji z lastnim duhom.

Zmagovalka dneva.

Sin gospoda duhov, njegov prvorojenec. Edina pot, da pridemo do življenja je Jezus. Ni cerkev, ni človek, ampak do Boga pridemo preko Jezusa Kristusa. Če se boste srečali z njim, boste v harmoniji z dušo, telesom in duhom.
Kajti samo on je edina pot, zaključuje današnjo zgodbo deček z ulice.
Edina prava pot. Kajti Jezus je pot, resnica in življenje.
In kot konča današnjo zgodbo…vredno je spoznati človeka, ki je spremenil njegovo življenje.
Vedno znova dobrodošli tisti, ki bi to želeli storiti.
Se vidimo kmalu.
Rada vas ima.
MalaMo. :*