Select Page

Včerajšnja tekma mladih nogometašev Maribora, ki so se pomerili z nemškimi prvaki iz Mainza mi bo ostala v spominu kot ena najlepših v mojem življenju.

Ljudski vrt je gostil prav posebno tekmo.

Gledano v celoti sem v življenju videla v živo res številne tekme vseh generacij. Nogometnih pa sploh.

Kjer so mladi fantje…

Od najmlajših selekcij pa vse do kakšne posebne tekme, ki so jo igrali nogometaši, ki igrajo samo še za rekreacijo.

…stopili na sveto travo…

A to kar je bilo včeraj, je bilo za anale. Rezultat v resnici tukaj ne jemljem v ospredje.

…da pokažejo talent…

Nasprotnik ni bil samo na papirju boljši nasprotnik, ampak je tudi pokazal zakaj od kod prihaja in kaj se bo s temi fanti zagotovo zgodilo v prihodnosti.

…spoštovanje…

Prihodnost pa je za vse zmeraj resnično težka, zahtevna in nogometna pot je zmeraj tako negotova, polna preprek, ovir in predvsem je to šport, kjer je športnikov veliko, vsi pa ne morejo na zemljevide članskih moštev.

….prijateljstvo…

Včerajšnja tekma mi je pokazala predvsem to, kar sem pogrešala. Fuzbal sem gledala. Borbo, željo, voljo, tudi seveda spoštovanje, rahla zadrega. Morda tudi trema, ne vem. Vseeno so nekateri prvič igrali pred 2500 ljudmi. Kar se meni zdi čudovita številka in ne samo da so ljudje prišli, tudi navijali so.

…medsebojno ljubezen…

Tako nasprotni navijači, kot Viole, kot otroci, ploskali smo vsi. Za »Vstanite se Štajerci,« bomo potrebovali malo vaje, drugače pa je bilo vzdušje prekrasno. Pozitivno naravnano, nič žvižganja, nič groženj nikomur. Prijetna tekma s prijatelji, prijetno druženje z ljudmi, ki jih imam rada.

…so v ponos svojim trenerjem…

Ter nogometaši iz vseh možnih krajev okoli nas. Skratka to je bil praznik mlade druščine izjemno simpatičnih, prijetnih in zabavnih nogometašev, ki so pokazali, da saj je težko, samo kdo je reko, da pa oni ne bodo probali in se borili do konca. Tudi treba za to kak karton fasat.

…in kmalu dobijo…

Tekma je minila tako zelo hitro, tako luštno smo se imeli. Tako prehitro so si podali roke in odšli. A se vrnili. Da so peli, ploskali, pozdravljali. Viole.

…priimek na svoj dres…

Navijale so zanje od prve do zadnje minute in še preko. To je bilo vzdušje, čeprav na prvem sektorju vzhoda, a bila je bakljada, bila je pesem, bila je energija.

…kot ga ta dva že imata…

Dali so krila tem čudovitim fantom, da so lahko vseeno lažje leteli, kot bi si morda upali.

…in gresta po očetovih stopinjah…

Res sem hvaležna vsem, ki so si vzeli čas za prihod na tekmo, da so uživali, se imeli lepo.

…ki nikoli ni prenesel krivice…

Ki so tekmo vzeli kot krasno uverturo v našo prihodnost, ki so fante vzpodbujali, ploskali ob vsakem manjšem poskusu, da bi čim več dosegli v nameri doseganja gola.

…a je z menjavami znal živeti…

Ej, res je bilo to luštkano, kot je rekel moj prijatelj ko je odhajal domov.

…ker si vsak zasluži priložnost…

Spoznala sem nove obraze, uživala s starimi, se zabavala ob gledanju srečnih fantov in predvsem sem bila hvaležna, ker Ljudski vrt vendarle prinaša v naša srca tako velik mir.

…ne glede na rezultat…

Zato naj bo vsem tako zelo lepo. Garajte, trudite se, borite se. Učite se in spoštujte. Bodite hvaležni, bodi skromni in ponižni. Predvsem pa verjemite v svoje znanje, v svoje želje, sledite svoji intuiciji, ter predvsem se nikoli, ampak nikoli ne predajte.

…in kakšno napako…

Zmeraj naj vas vodi pot k uspehom, ki jih želite doseči. In če ne bo uspelo tokrat, bo pa drugič. Ampak nikoli ni prepozno, da probate znova in znova. Ker imate vijol’čno kri in jeklena srca.

…ker aplavz pove vse…

In če kaj, ko ostaneš zvest sam sebi, imaš vse.

…in z našo zlato legendo…

Bilo mi je v privilegij vas gledat na tako elitnem tekmovanju. In kmalu se vrnem na državno raven. Mogoče že v nedeljo. Le kaj vse prinaša čas.

…in krasnimi sodelavci…

Mursko že v soboto doma.

…ki so tem fantom pokazali…

In ko pogledam v nebo…in ne vem kako naj zguram…mi pokaže pot…vem, da si bil ti. Vedno boš ti.

…da je treba do konca verjeti…

Solzica priteče iz oči…še zmeraj vsak dan tak fejst boli…

…ker skupaj eno smo…

Z (grenkim) nasmehom. Ker vem da paziš, da ne padem.

…tudi ko se vklopijo novinarske luči…

Ploskam mladim, ker so srce.

…in se rodijo vprašanja, da postanejo odgovor.

MalaMo. :*