Select Page

Bilo mi je lepo. Bilo mi je v čast. Bilo mi je v ponos.

Hvaležna vam kličem HVALA in kričim, da me slišite po celi Sloveniji in številke na katere sem ponosna, a še bolj na vse vaše krasne obraze, vaše čudovite zgodbe, ponosna sem na vseh 288, ki ste prišli, vseh 262, ki ste darovali. Hvala vsem, ki ste bili v teh dneh z nami. Samo danes smo imeli na sprejemu 152 ljudi, darovalo je kri 133. Kakšne so številke v dveh dnevih, ki gredo v zgodovino desete, naše plemenite akcije Vijol’čna kri za vse ljudi.
Novi prostori so navdušili vse, ki so prišli skozi vrata, osebje je poskrbelo za krasno vzdušje, naš Nemanja, trener gospod Simon in športni direktor Marko so danes s svojo prisotnostjo počastili vse nas, Marko pa je prvič v življenju uspešno daroval tudi kri. Bil je to dan, ko so se uresničili moje velike želje in misli.

Verjeli ali ne, v sanjah nikoli nisem mislila, da bo kdaj na naših akcijah takšna številka, še 200 se je zdelo leta in leta nazaj misija nemogoče. Zato hvala za zaupanje, hvala, ker prihajate, hvala, ker s seboj pripeljete še svoje prijatelje. Hvala, ker se trudite, ker verjamete, ker ste z nami. Hvala, ker ste naše srce in duša. Hvala za vse vaše litre krvi, za vašo nesebičnost, iskrenost, pristnost.

Bilo mi je lepo.
Hvala, ker ste mi ob rahlo vrtečem koraku stali ob strani, hvala, ker ste poskrbeli, da smo imeli vse kar smo potrebovali in še več.
Tudi danes ste me toliko naučili, tudi danes ste mi pomagali več kot si mislite. Hvala, ker ste me ustavili, ko sem želela, da bi se mi mudilo.
Bila je to akcija, ko smo skupaj pokazali kaj pomeni vijol’čna družina, vijol’čno srce. Kaj pomeni, ko pokažemo solidarnost in izjemnost v teh res težkih časih.

Ponosna sem na vas. Da najdete čas, željo, da pridete s takšnimi žari v očeh, da je vaša največja želja, da bi darovali in pomagali.
Čeprav smo ostali brez avtobusa na severu, čeprav so naši navijači dobili potem drugačen način parkiranja, čeprav se naše delo ne čuti vsepovsod, čeprav naše garanje pač vseeno nekomu ne pomeni toliko kot bi si zaslužili, smo vseeno zmagali in akcijo uspešno pripeljali do konca.
Območno združenje Rdečega križa, Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor, poklon do podna. Rada vas imam. Vse od prvega do zadnjega. V srcu ste mi.

Za konec pa hvala vsakemu posebej in vsem skupaj na NK Maribor-u za zaupanje, podporo, za vse moje uresničene želje, hvala za vse trenutke sreče, hvala za vse magične trenutke, hvala za najlepši stadion na planetu in hvala, ker ste. Srečen človek sem, ker sem rojena v mestu Maribor in da imam klub, ki ima tako velik čut do sočloveka in tako veliko ljubezen do življenja.

Hvala Aritmija, hvala Tedi. Ste moja inspiracija.

HVALA vsem, ker ste slišali moj glas. Tudi včasih kakšno besedo, ki je nisem izrekla na glas.
Rada vas ima.
Hvaležna.

Na snidenje na krvodajalski akciji leta 2022.
MalaMo. :*