Select Page
Ko nas z nasmeškom pozdravi na tradicionalnem pikniku, ne more drugače, kot se za začetek zahvaljuje Sloveniji za lep sprejem in vse kar daje njemu in njegovi družini.
Zato želi vrniti Sloveniji vso ljubezen, ki je je bil deželen. 

Pomoč Materinskemu domu, tečaji tujih jezikov v zaporih, pomoč družinam in otrokom s hrano in oblačili so samo ene od aktivnosti, ki jih počne s svojim humanitarnim društvom Kairos.

Pravi da želi še več pomagat Sloveniji.
Da ima zdaj boljše življenje, pravi da ni naključno. In niti slučajno.
Tudi tokrat z vami delim del zgodbe. Nekateri del že poznate, kaj novega vas še čaka. Mogoče boste prebrali šele prvič njegovo zgodbo, mogoče jo skupaj z mano razumete že več kot osmič…
…pomembno je, da vidite zgodbo tega neverjetnega, prečudovite človeka…od njegove mladosti do trenutkov, ko z nami deli svojo zgodbo…
Danes vidite Tavaresa, uspešnega kapetana. Danes vsi vidijo igralca, ki je dober.
Želel je z nami deliti kaj se je zgodilo, da je danes to kar je. Ni bil zmeraj tako vesel in srečen kot je danes in ni maral ljudi. Pa tudi srečen nekoč ni kaj preveč bil.
Porto Alegre. Revna družina. Spanje na tleh, na cementu, nič lepega ni bilo. Majhna hiška, mala kuhinja, pregrada z zaveso, pol še prostor kjer so jedli, ter še delček, kjer so spali z bratoma in staršema. Zjutraj je lačen pojedel majhen keks, posoljen paradižnik je od mame dobil, ko je prosil za kaj več.
Na ulici je nogomet igral bos. Švercanje na dva busa na treninge, da je imel za hot-dog. 
Ko so z družino zaslužili nekaj več denarja, so imeli v nedeljo meso in coca-colo. V sredo so si coca-colo lahko privoščili samo bogati. 
Pri 15tih je nastopal v reprezentanci do 15 let in spoznal druge nogometaše, med drugim Ronaldihnjota. meli so veliko denarja in zanj je bilo to nekaj neverjetnega, da je bil obkrožen z otroci, ki so imeli denar, vozili BMW-je. 
Brazilija ima manj kot 200 milionov prebivalcev in on je bil med izbranimi reprezentanti. Mislil je, da je zvezda, da je nekdo. Alkohol, ponočevanja, želja po velikem številu žensk. Plačo je zapravil v treh dneh. Lagal je, počel napačne stvari, bil je agresiven. Ni bil takšen, kot je danes. Takrat je pri 18tih padel v depresijo in jemal antidepresive. Vodji kluba za katerega je igral to obnašanje sploh ni bilo všeč. 
Polovica njegovih prijateljev tistih časov je mrtvih, ostala po zaporih.
Imel je sanje, da postane poklicni igralec nogometa in v tem je vztrajal. Pri 18tih je spoznal svojo ženo in ji lagal, srečeval druge ženske. Tisto obdobje z njo je bilo zelo težavno. 
Prihajal je iz revnega okolja in ni vedel kam dejansko sploh naj gre. Vsak dan se je prepiral s starši in velikokrat imel izgovore kaj naj naredi iz svojega življenja.
A ostalo je upanje. Upanje, da se ne more ustavit, ter da sanje, ki rastejo v nas morajo še dalje rasti.
Pri 19tih je imel izkušnjo z Malezijo in s kupom težav, ko je igral tam. Ni znal angleško, oblačila mu je kupila žena, ker sam zanje ni imel denarja, niti do deset ni znal štet v angleščini. Tako je izgubil 4kg, ker si niti hrane ni znal naročit, bila pa je tudi zelo začinjena, ki je takrat ni maral. 
Pričakoval je velik sprejem, ko je prišel tja, saj so mu tako povedali prijatelji, a dejansko je bil tam praktično sam. Nič ni vedel, shujšan pa tudi ni mogel normalno trenirati. 
Menjava klubov  in sledilo je tudi to, da marsikje ni igral. V Maleziji je še bolj šibka liga, kot v Sloveniji. Zaradi slabega igranja in neigranja je skorajda odnehal. 
Sledili so prepiri z ženo, ko je dva meseca ostal brez plače, pa je žena kuhala špagete s tuno vsak dan. Vedno je zanj pripravila večji obrok kot zase. 
Vsi mislijo kako čudovito je življenje nogometaša, vendar on je šel skozi veliko težav.
Prvi brazilski nogometaš v Mariboru. Prva pol leta brez danega zadetka. Prepričan je bil, da bo odpuščen. Vendar so verjeli van in od prvega danega gola je vse drugače. 
Bil je besna oseba, varal je in čustveno uničeval druge ljudi in svojo ženo. Imel je zelo težki karakter in težko življenje zaradi tega. Zaradi svojega obnašanja ni mogel igrati v Braziliji. Zaradi karakterja je bil neuspešen. 
Pravi, da obstajata dva Tavaresa.
En pred odkritjem in drugi po odkritju.
Nekoč je ljudem ubijal sanje, uničeval čustva, svoje sanje, kradel. Na veliko noč je ukradel čokolade in jih pojedel skupaj z bratom. Ko sta jih pojedla je brat to povedal staršem in stvar se seveda ni končala dobro. 
Da je oče laži hudič, še doda.
Počel je iste stvari, kot jih je hudič. Bil je zla oseba.
A obstaja Tavares po odkritju. Odkritju svetega pisma. 
Od takrat ni več želel biti takšen. Kot pravi sveto pismo, da je Jezus prišel, da imamo življenje, življenje v izobilju. Želel si je, da bi ga videli kot moškega, ki ima življenja v izobilju. Verjel je v to knjigo, zato je danes takšen kot je. 
Manjka mu 19 golov do najboljšega strelca prve lige.
Danes ima srečno življenje, srečne otroke in humanitarno društvo Kairos.
Vse zato, ker je našel sveto pismo.
Jezus je edina pot.
On ga je potegnil iz jeze, laži, depresije. Iz teh revnih, pokvarjenih misli. Dal mu je dostojno delo. Danes ima življenje, ki je vredno več. Treba je razumeti, da je obstala Tavares besen, lažniv, ki ni skrbel za ljudi.
Danes obstaja drugi Tavares, ki je uspešen, ki ni obupal nad svojimi sanjami.
V včerajšnjem večeru je povabil prisotne, da spoznajo Jezusa Kristusa, ki je spremenil njegovo življenje.Da spoznajo boljše življenje od tega, ki ga imajo zdaj. Da ne bodo več s čustvenimi travmami, da bodo živeli bolje. Kot je tudi sam nekoč začel verjeti in spremenil svoje življenje. Ne govori o religiji, ker religija ubija ljudi. Obstaja nekdo, ki je spremenil njegovo življenje. Ljudem ni bil všeč in on ni bil všeč njim. Zaradi Jezusa se je spremenil in mu danes ničesar ne manjka, ker je spoznal resnico, pot, spoznal kaj pomeni imeti življenje. Da naše življenje ni samo delo in plačevanje računov. 
Obstaja možnost, da živiš uspešno in si srečen na vseh področjih. Življenje skozi Jezusa Kristusa. Če bi človek namreč lahko že kaj spremenil, potem bi to že naredil. Pa to ne gre. In če bi človek lahko spremenil vse vojne in terorizem. 
A Jezus Kristus je tisti, ki lahko spremeni svet in naša življenja, še zaključi.
Ko zaključi pripoved, obiskovalcem pokaže pot do Jezusa, skupaj si privoščimo golaž, v nagradni igri pa gospod prejme še uro.
Krasen večer zaključimo s prijetnim čvekom prijaznih ljudi.
Bilo je lepo.
Naj bo tako še naprej.
Rada vas ima.
MalaMo.:*