Select Page

VDC Polž se je danes znova pokazal vso svojo ljubezen, čast, prijaznost, ljubezen, iskrenost…predvsem pa so danes pokazali nekaj kar iskreno pogrešam…medsebojno razumevanje, spoštovanje…

Izdelki..prvič…

Pravijo, da so njihovi uporabniki drugačni…res je…veste kako so drugačni?

…drugič…

Imajo iskrice v očeh, iskreno srečo, cenijo vse kar jim je dano in predani so z vsem srcem temu kar počnejo…

…tretjič…

Danes smo bli povabljeni na brazilsko kavo.

…četrtič…

Moja draga Katja, ki je del polžekov me je na prireditev povabila že pred meseci, pred tedni pa sva se z drago mojo Sanjo odločili, da tega ne smeva zamudit. Ob 16h bi sicer morala bit nekje drugje, a sem le premaknila na jutri, samo zato, da sem si ogledala krasno prireditev, ki je potekala v šotoru pri mariborskem polžku.

…petič…

Veni so prodajali njihove krasne artikle…se razume da sem iskala vijol’čne..in tiste posebne…bilo jih je veliko.

vhod.

Če potrebujete darilca…ne bo vam žal…izdelki so unikatni, neverjetni in posebni…oglasite se pri njih in najdite kaj za svojo dušo.

vabilo.

Malo pred 16h se posedemo v šotoru…in počakamo na začetek…

Naš zvesti navijač.

Program je bil pester…od plesa, skeča, do koristnih informacij o Braziliji, pa spoznavanju borilnih veščin…raznolikost skozi celo prireditev…nastopajoči uporabniki so pokazali toliko topline, toliko

Polžek naše Sanje.

ljubezni…tako iskrena pozitivna energija…zarosi se oko na trenutke…hvaležni za vsak aplavz, za vse kar jim je bilo dano.

gospa “Mama”. Poklon, neverjetni ste!

Ob zaključku so povabili še tri goste…

odkrito…kateri dres je nosil. 🙂

…plesalka, rojena v Braziliji, ki že od malega živi v Sloveniji, ker ji je oče Slovenec in so želele živet

skupinski ples.

tukaj…popotnik…ki piše pesmi in je v razpotju med primorsko in Brazilijo…in kot tretje…ja, kot tretje bi moral bit seveda…Brazilec (zdaj že naš Slovenec)…

Samba.

ki pa žal ni utegnil…ker so ga žal prehitele obveznosti…a namesto njega je prišel nekdo, ki so ga sprejeli enako toplo, enako iskreno…tako čudovito.

popotnika.

Petar Stojanović je sedel na tretji stol….in aplavz…to pa je bilo. Odgovarjal svojim spraševalcem…in preden se je poslovil…predal še svoj prvenstveni dres…ko bi videli to veselje, to ljubezen, te objeme…

Pingi.

to iskreno veselje…ko bi videli kako so bili veseli…glede na to, da je njegov spraševalec še nekaj časa nazaj na odru sedel v Aleševem dresu…

“okrogla miza.”

je bilo to veselje res iz srca in pričakovano.
Po krasni, več kot uro trajajoči prireditvi smo se oglasili še na zakuski…brazilska hrana, še malo pijače…kasneje še kava…res, kako so se potrudili za vsako podrobnost in vse narejeno s tako ljubeznijo in srečo.

vsak na svojem področju.

Pozdravila sem še Petra in njegovo mamo, spregovorila malo o zdravstvenem kartonu…potem pa ga prepustila njegovim oboževalcem…ne znam vam opisat te sreče.

presenečenje za Polžeke.

Vem kaj meni pomenijo njihove besede..ampak ti nadobudni uporabniki, ti krasni ljudje, ki so se dva meseca pripravljali na ta dogodek, ta dan hvaležnosti…Šest let že prirejajo takšne dogodke…pa priznajte, pojma niste imeli. Jaz že ne. In kaj, prej so imeli o čajih, zdaj so na vrsti kave.

zadnja točka.

In kot je povedala njihova “mama”…da je to del njihove poslanstva.
In ja, vtisnilo se nam je v srce in odnašamo to naprej…
Tako z vami delim vtise povabila na brazilsko kavo, kjer smo dokazali…publika z aplavzom, uporabniki, njihovi mentorji, njihovi gostje…kako ljubezen združuje vse ljudi.

koktejli.

Hvala vsem Polžekom za krasno druženje, za novo bogastvo v srce…hvala, ker ste mi pokazali, da še obstaja nesebična ljubezen, ki samo daje…in hvala, ker ste mi dali možnost, da sem bila v publiki in vsrkavala to vašo pozitivno energijo.
Nalezljiva je…

omarice.

In ko sem pogledala po omaricah…ko mali otrok sem se drla….glej, kaj imajo na njih…ja, nekateri so imeli grbe NK Maribora…kako v čast nam je lahko…da ste naši.
Zmeraj dobrodošli v Ljudskem vrtu…in kot je rekel gospod Petru na odru…se vidimo v soboto na tekmi.
Zagotovo se tega ne zamuja…
Hvala vsem, ki ste omogočili tako krasno prireditev in naučili vse nas…da je danes pomemben dan…v katerem vsaj nekomu povejte…
Rada vas imam.
MalaMo :*