Select Page

Dragi prijatelji, čas je.
Jutri in pojutrišnjem, torej v sredo in četrtek, 2. in 3. september 2020 je na koledarju. Skupaj bomo, čeprav bomo letos bolj narazen.
Vijol’čna kri za vse ljudi v njeni deveti izdaji jutri začenja svoje dvodnevno potovanje.

Letošnja akcija unikatna, posebna in drugačna.
Takšne kot je letošnja še ni bilo in upam, da bo še boljša, kot so bile vse pred njo.
Jutri bo drugačno jutro ko zadnja jutra naših akcij, saj zaradi covid 19 letos na akcijo prihajajo naši krvodajalci naročeni. Vljudno prosim vse, ki se še niste, pokličite v Center za transfuzijsko medicino Maribor in se dogovorite za termin.
Številki 02/321-22-71 in 041/320-796 sta tisti, na katero vljudno prosim da pokličete.

Lahko izbirate med termini od 7.30 do 14.00.
Ne pozabite: dobite potrdilo, da ste prišli na akcijo in tako vam pripada zaradi vašega plemenitega dejanja prost dan v službi.
Letos ne bo šlo brez mask, zato jih ne pozabite doma, bodo pa naši prijazni sodelavci iz bolnice poskrbeli tudi za to, če jo pozabite doma.
Naša naloga je da vas opozorimo, da bo potrebno upoštevati varnostno razdaljo, na začetku vas čaka covid točka, ostalo pa večina že pozna.
Če boste z nami prvič, vam sporočam, da se bo akcija zgodila pod vzhodno tribuno stadiona Ljudski vrt, noter greste pri glavnem vhodu, po točki in sprejemu vas čakata merjenje pritiska in hemoglobin, sledi obisk ene od dveh zdravnic, potem pa vas v press centru pričakujejo čudovite medicinske sestre, ki vam bodo vzele kri.
Letos vas malica čaka na severni strani Ljudskega vrta, kjer boste lahko opazovali pogled na stadion, ter videli kako napreduje gradnja zahodnega dela.

Ker vemo, da se vas ogromno pripelje z avtomobili, vas bo parkirišče čakalo na severni ploščadi (Mladinska ulica, a ne tisti parking, ki je za plačat, tisti bo še naprej za plačat, ampak ta zraven novega medijskega središča).
Ne morem mimo tega, da boste prejeli čudovito unikatno darilo, majčko, ki upamo, da vam bo ostala v trajnem spomin na našo deveto izdajo.
Rada bi se zahvalila že danes vsem, ki ste nas tudi pri tej izdaji akcije podprli. Vsem medijskem hišam, sponzorjem, prijateljem, neznancem, vsem tistim, ki ste z nami in verjamete v našo zgodbo. Rada bi vam izrekla globok poklon v tem velikem mozaiku te zgodbe, ki je v teh težkih časih izjemno velik in zahteven izziv.

Hvala, ker ste z nami in res se veselim teh dveh dnevov. Za njimi je ogromno ur dela, tudi neprespanih noči, zato verjamem, da boste prepoznali naš in moj trud in se udeležili akcije in o njej povedali vsem, ki jih poznate. Dobrodošli vsi in hvala tudi vsem, ki ne morete priti, a o njej govorite s ponosom in častjo.
Se vidimo jutri in v četrtek.
Rada vas ima.
V velikem pričakovanju naše in vaše akcije.
Mojca Pepelnik