Select Page

…in žoge so dejansko letele v nebo…v gol, na tekmi 27. kroga…no ja, to pa je že druga zgodba.
Nedeljski hladni dan, v katerem pričakuješ gladko zmago svoje ekipe, manj vetra in ogromno pozitivne energije…

pri vhodu.

In kaj dočakaš?
Čudež. Bog je in navija na Maribor. Prepričana sem, da je tako.
Zmagali smo v Kidričevem. Goran v zadnji sekundi, Nusmir, v prvem polčasu.

prvih 22.

Vmes je bilo že 1:1. Vmes je bil tudi rdeč karton za Nejca, tokrat Potokarja, ker imamo dva Nejca v prvi postavi.

Viole.

Vreme je bilo vse prej kot prijetno. Dvema našima igralcema je bilo sicer zelo vroče, jaz pa sem pogrešala rokavice in kapo. Krivda je seveda moja. Čisto sem pozabila, da zunaj še ni pomladi in da bi bilo fajn se malo bolj toplo oblečt.

po prvem golu.

Tokrat sem imela srečo, da sem se peljala v Klijčiju, ki ni bil moj. Hvala moj zlati prijatelj Aleš, da sva danes preživela skupaj čudovito popoldne. Pizza na koncu še zdaj pušča posledice. Hvala še Anji za družbo na tribuni in vsem prijateljem, ki sem jih srečala. Lepo vas je bilo videti. Smeh tudi tokrat ni manjkal.
So pa manjkale številne druge stvari.

Aleš.

Začela bom na koncu…
Ko sva z Alešem odhajala proti avtomobilu, je bil simpatičen en navijač Aluminija, ki je omenil, da bi se tekma morala končati par sekund prej in kakšen je ta sodnik Skomina, da je tako sodil (tekme ni sodil Skomina, ampak Perić).

drugi polčas.

Za tem simpatičnem dogodku sem srečala številne naše nogometaše, ki danes niso igrali. Prav posebej sem bila vesela fanta, ki bi danes zagotovo zmago prinesel že prej. Dejan Mezga, hvala za kratek in prijeten pogovor in za besede, ki ti polepšajo dan.

g. Bozgo.

Tekma.
Kdo je igralec tekme, vam žal ne znam povedat, ker izmed četice izbranih ne morem izpostavit nikogar. Če začnem kritizirat…tudi tu ne vem kje naj začnem…

Viole.

To je bil polom. Niti ene menjave nismo imeli.

zadnje sekunde…

Kako pa bi…ko pa se je zdelo, da so naši rezervisti mladi fantje, ki bi prišli v igro, če bi mi vodili tako visoko, da bi lahko igrali. Pa niso mogli…igra je bila tako boga, z igralcem manj sicer nič kaj slabša in všečna.

pozdrav Violam.

Tako je bilo videti že pred tekmo, da bo ta tekma vzeta z rahlo “lahkoto” in da z Aluminijem pa ne bo težav.
Pa so bile. Pohvale nasprotniku za borbo, pohvale fantom, ki jih poznamo…Gogi, Matic, Tomaž, Mitja in še koga sem pozabila…ponosni smo na vas.

fičo.

Drugače pa…kaj vam naj rečem o tej tekmi.
Nogometaši so mučili nas, žogo, vreme in verjetno še sebe.

rezultat, na katerega so pozabili…

Nobene prave igre, naboja, ni bilo videt, nobene želje po igri, zmagi. Zdelo se je, kot da je ta tekma nekaj nepomembnega, nezahtevnega…delovalo mi je vse, kot da smo že prvaki in igramo tukaj mogoče za zabavo, pa še te nisem čutila v zraku.

čajček.

Izredna pohvala gre Violam, ampak samo tistim, ki so se tam preko iskreno zabavali, peli in navijali. Lepo vas je bilo slišat, žal vas je bilo premalo, da bi lahko naredili kaj več. Bili pa ste krasni in hvaležna sem vam, da sem lahko zraven zapela kakšno kitico. Pa čeprav samo zase.
Rada imam ta klub, poudarjam zmeraj. Rada imam te fanta, kot družino. Ste del mene in rada bi bila ponosna na vas. Z vami sem prevozila celo državo in ste del mene. Ampak to danes, to danes, ni bilo nič! Nič od nič. Ta zmaga je sicer zmaga. Ostala bo nekje v zgodovini. Le da si mi zaslužimo več in vi ste primorani, da nam daste več. Žal mi je, da znotraj vaše ekipe nekaj ne štima. Ne zanima me kaj, samo želim da IGRATE!
Na tribuni sem se hecala, da očitno je nekaj narobe. In sicer v smislu…odkar nimam več očal, na nogomet očitno jaz gledam drugače. Ker ko sem še imela očala, je bil to naš nogomet…zdaj pa…vidim…ampak nogometa dobrega pa očitno ne…
Sprašujem se, kak dolgo bom poslušala še vse izgovore, vse neumnosti…ker jaz si želim gledat samo dober fuzbal. Težje, težko, NK Maribor?

večerja…

Lepo vas prosim, kje pa smo?
Nočem poniževat današnjega nasprotnika, ampak…Aluminij bo “vozo” evropski Maribor? Kdo bo naslednji? Zgubili smo že proti Domžalam, pa Žabcem…kdo bo naslednji, ki nam bo vzel primarni status?
Kdo se igra s častjo našega kluba in kdo ve, da je danes tako malo manjkalo, da bi to tekmo izgubili?
Bo fejst narobe, če napišem, da mogoče to tudi spet rabimo?
Da bit prvak države ni samo po sebi umevno in da je za to treba pošteno garat…
Pogrešala sem Dejana, Marcosa, Arghusa, želela sem si videt mlade fante v ekipi, da pokažejo kaj znajo, da odprejo oči tistim, ki bi naj znali.
Ne moremo se več it takšnih igric…ne moremo se več it infarktnih tekem…
Intervencij, kot jih je imenoval današnji komentantor, je bilo premalo.
Začnite igrat to, kar znate. In znate. Zelo dobro znate. Skupaj znate funkcionirati in biti ekipa. Skupaj znate zabijati, zmagovati, igrati. Skupaj ste nepremagljivi. Ampak samo skupaj. Ko igrate zate, ste ZANIČ! In tokrat niste igrali skupaj.
Niso krivi sodniki, ne vreme in ne teren. Krivi ste vi. Čas je, da se zbudite, pa ne vsi, ker eni se res trudite, vendar sami ne morete.
Prosim, za nas, ki ste nam svet, ki vas spoštujemo in imamo radi. Ki hočemo samo dobro igro, zmage in gole…dajte…dajte nekaj od sebe, da bom lahko napisala blog poln pohval in da bom ponosna na vas. Ker to že tak dolgo nisem bila…in preveč rada vas imam, da bi rekla, da sem obupala nad vami. Poznam vaše kvalitete in vem da zmorete. Ko se boste zavedali tudi vi tega, bo nam vsem lažje.
Hvala za zmago in hvala za to, da jutri ne bom poslušala, kako slabo je igral Maribor. Ker večina niti vedela ne bo…vem pa jaz. In te tekme ne bom hitro pozabila.
Za konec le še hvala enkrat mojemu zlatemu prijatelju Alešu…za prijetno druženje. Res sem se veselila te nedelje in rada te imam, kot tvojo družino.
Veselim se najinega ponovnega snidenja.
Rada vas ima…
Kritična, a zmeraj iskrena…
Mo. :*
p.s. Ali veste, da sta danes v Kranju igrala Olimpija in Rudar? 😀 Za podrobnosti preverite pri komentatorju v Kidričevem.